Bonuskind Saskia Noort: een review van haar nieuwste thriller

bonuskind esther verhoef
Bonuskind is het nieuwste boek van Saskia Noort. Saskia Noort is één van de schrijvers waarvan ik meestal automatisch de nieuwe boeken reserveer om te lezen.

Zo ook met Bonuskind.

Bonuskind samenvatting

Bonuskind gaat over de vijftienjarige Lies. Op een ochtend wordt ze wakker en haar eerste gedachte is: 'Mama is dood.' Dat is ook meteen de eerste zin van het boek. Maar iedereen denkt wel eens iets akeligs of raars, dus Lies staat op en begint met haar dag. Maar dan blijkt haar moeder te zijn verdwenen.

Achtergrond van bonuskind Saskia Noort

Het achtergrondverhaal van Bonuskind is het verhaal van een scheiding die met veel geruzie en trammelant verloopt. Lies' vader Pieter woont inmiddels samen met de vrouw voor wie hij hun moeder Jet, heeft verlaten. Om de week zijn Lies en haar broer Luuk bij haar vader en zijn vriendin. Allebei hebben ze een bloedhekel aan haar omdat ze haar zien als de oorzaak van het gebroken huwelijk van hun ouders. Nadat Lies' moeder, Jet, is verdwenen gelooft Lies dat haar iets moet zijn aangedaan. Ze is ervan overtuigd dat haar moeder hen nooit uit zichzelf in de steek zou laten. Daarom gaat Lies zelf op onderzoek uit. Ze vindt op de computer van haar moeder een soort dagboekbrieven, en die geven haar een goed beeld van haar moeder, en waarmee ze bezig was.

Thema's in Bonuskind

Een aantal elementen komen steeds terug in Bonuskind van Saskia Noort:

 • Lies heeft voortdurend blaasontsteking en plast dan bloed.
 • Echtscheiding
 • Machteloosheid
 • Verdriet
 • Therapie
 • Overspel
 • Toxische relaties
 • Een nieuw stiefgezin beginnen, en de problemen die daarmee gepaard gaan
 • Verder gaan na een echtscheiding
 • Pubers die elkaar ontdekken en voor het eerst verliefd worden
 • Depressie
 • De gevolgen van wat je als kind meemaakt voor je latere leven

Mijn mening over Bonuskind

Bonuskind van Saskia Noort gaf me een naar en somber gevoel. De sfeer in het boek heeft iets hopeloos. Intrigerend vond ik dat Saskia Noort Bonuskind heeft geschreven vanuit het perspectief van de 15-jarige Lies. Meestal zijn haar hoofdpersonen volwassen.
Eerlijk gezegd vond ik het een matig boek, totdat ik bij de ontknoping kwam.

Al met al zou ik dit boek een 6,5 geven, vanwege het verrassende einde.

Het leest makkelijk weg, en je hebt het in een middag uit.

Saskia Noort over Bonuskind

In onderstaand interview bij Op1 wordt Bonuskind omschreven als een donker boek over een vechtscheiding. Ook Saskia noemt het boek 'donker'. Ze zegt verder:

Lies wordt niet gezien, en niet serieus genomen. Ze leidt als het ware twee levens: eentje bij haar moeder, en eentje bij haar vader.

Praktische informatie over Bonuskind Saskia Noort

Bonuskind van Saskia Noort is voor 21,99 te koop bij bol.com. Je vindt daar bovendien een inkijkexemplaar! Je kunt maar liefst 28 pagina's gratis lezen.

Op bol.com krijgt het boek 3 van de 5 sterren, en de kritieken zijn niet al te positief.

Bonuskind Saskia Noort

Leestips

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Nadat mijn man me voor 3 maanden verliet voor zijn minnares. Ik geloofde nooit in spreuken totdat mijn vriend me aan hem voorstelde. In het begin was ik sceptisch over hem omdat ik veel hoorde over valse spreuken, maar ik zette mijn twijfels achter me, want ik was wanhopig om mijn man terug te krijgen en ik deed volgens wat hij me opdroeg te doen. Nu is mijn man terug, net binnen 48 uur nadat hij contact met hem heeft opgenomen. Ik leef weer gelukkig met mijn man na 6 maanden scheiding en ik zal niet rusten voordat hij over de hele wereld bekend is. Hij is ook gespecialiseerd in genezingen van ziekten, beschermingsspreuken, loterijspreuken, verheffingsspreuken E.T.C. Maak nu contact met Doctor, zijn e-mail is (gethelp05@gmail.com) Je kunt hem ook Whatsappen op +2348147400259

 2. Ik hield zoveel van mijn man, ook al brak hij mijn hart. Ik wilde niet scheiden omdat ik heel veel van mijn man hou en ik niet wil dat mijn familie uit elkaar valt. Ik vermoedde dat de vrouw een spreuk gebruikte om mijn man vast te binden, zodat hij niet naar zijn familie kan terugkeren. Ik was op zoek naar tips om mijn man terug te winnen en ik kwam een opmerking tegen waarin stond dat dr. Ilekhojie haar hielp haar man terug te krijgen na enkele maanden van uiteenvallen en ik nam de e-mail van dr. Ilekhojie die bij de opmerking aanwezig was en stuurde een e-mail hem over mijn probleem en hij antwoordde mij en verzekerde me dat hij mijn man binnen twee dagen bij mij terug zou krijgen en tot mijn grootste verrassing kwam mijn man na twee dagen bij me terug zoals Dr Ilekhojie beloofde en op dit moment mijn man is terug bij mij en hij is nog liefdevoller dan voorheen. U kunt ook contact opnemen met Dr Ilekhojie voor hulp via zijn e-mail: gethelp05@gmail.com of WhatsApp hem op +2348147400259

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *