Cadeau voor boekenwurm: van dekbedovertrek tot boekhoes!

cadeau boekenwurm
Ik ben dol op boeken! En ik heb twee dochters die ook dol zijn op lezen. Daarom een post met 8 cadeautips voor boekenwurmen

Dus ben je op zoek naar een cadeau voor een boekenwurm?

Lees dan hieronder alle cadeautips, die variëren van dekbedovertrekken met boeken erop tot een persoonlijke boekenlegger!

En vergeet niet het ultieme cadeau voor een boekenwurm: een boek ; )

Zie ook Boek inpakken!

1. Cadeau voor boekenwurm: abonnement op de bibliotheek

Grote kans dat echte boekenwurmen al een bibliotheekabonnement hebben, maar je weet maar nooit. Ken je iemand die dol is op lezen, maar geen bibliotheekabonnement heeft? Dan is dat een geweldig cadeau. Een abonnement op de bibliotheek is als een toegangskaartje tot een wereld vol met boeken! En dat dan een heel jaar lang.

2. Kunst van boekbladzijden

Op Etsy Nederland vind je prachtige kunst die gemaakt is van bladzijden uit boeken. Ik kocht onderstaande afbeelding van Alice in Wonderland voor mijn oudste dochter. Die doet haar afstudeeronderzoek voor haar opleiding tot Vertaler Engels over Alice in Wonderland. Dus ik vind het heel toepasselijk.

Cadeau voor boekenwurm

3. Cadeau voor boekenwurm: dekbedovertrek met boeken

Ook een superleuk cadeau voor een boekenwurm is een speciaal dekbedovertrek voor hun dekbed geven. Eentje met bijvoorbeeld boeken erop afgebeeld, of een geliefd karakter uit een boek.Zo'n dekbedovertrek met boeken past heel goed bij iemand die graag leest. En al helemaal als het iemand is die graag in bed boeken ligt te lezen.

dekbedovertrek boeken
Amazon.com

 

Onderstaande dekbedhoes kwam ik tegen bij Smulderstextiel.nl en is leuk voor Harry Potter liefhebbers. Hij tovert ieder dekbed om tot een bijzondere en mooie deken!

Cadeau voor boekenwurm
Smulders Textiel 39,95

Heb je te maken met een Jane Austen fan? Dan is dit dekbedovertrek ook een topper:

4. Cadeau voor boekenwurm:  speciale, persoonlijke boekenlegger

Je hebt boekenleggers, en je hebt boekenleggers! Als cadeau zou je een hele bijzondere of extra mooi boekenlegger kunnen geven. Ik vind deze bijvoorbeeld prachtig:

 

Cadeau voor boekenwurm

5. Een houten boek waar je dingen in kunt opbergen

Er bestaan houten boeken, die eigenlijk een soort opbergdoos zijn. Ik kocht de mijne ooit bij de Xenos. Er staat een prachtige afbeelding van een boek van Enid Blyton op.

Cadeau voor boekenwurm

6. Een mok cadeau voor een boekenwurm!

Wie houdt er niet van: lekker met een boekje in een hoekje, en een warme mok met thee/koffie chocolademelk in je handen terwijl je zit te lezen.

Mok
Wish.com 13,-

7. Smartphone hoesje met boeken erop!

hoesje smartphone
Amazon.com 19,95 USD

8. Cadeau voor boekenwurm: een boekenhoes

Voor eReaders zijn allerlei leuke hoezen en covers te koop. Ze beschermen je e-reader en anonimiseren wat je zit te lezen. Maar wist je dat er ook boekenhoezen voor papieren boeken te koop zijn? Ideaal als je Fifty Shades of Grey zit te lezen, maar liever niet wilt dat iedereen dat kan zien.

Boekenhoezen voor papieren boeken vind je in allerlei soorten en maten. Hieronder een boekenhoes voor boeken van ongeveer 14 centimeter bij 20 centimeter.

Cadeau voor boekenwurm
Amazon.com 17 USD

 

Cadeau voor boekenwurm: samenvattend

In deze post las je maar liefst 8 leuke en bijzondere cadeautips voor boekenwurmen, oftewel mensen dol zijn op lezen. De tips variëren van mokken tot dekbedovertrekken tot hoezen voor boeken!

Wat is jouw favoriete boekenwurm cadeau?

Zie ook mijn post over Boekenleggers!

P.S. Wist je dat er een heus boek is met de titel Onder mijn dekbed van Marian Keyes? Een dekbed is niet alleen goed om onder te slapen en lezen, maar ook om onder te schrijven : )

onder het dekbed

Leestips

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *