Younger, Pamea Redmon Satran

younger

Stel je bent de veertig ruim gepasseerd. Je gaf je interessante carrière op om voor je dochter te zorgen. Het leven is misschien niet heel erg bruisend, maar je bent er tevreden mee.

Dan verlaat je man je voor een jongere vrouw, en vertrekt je bijna volwassen dochter naar Afrika.

Dat overkomt Alice in het boek Younger.

Na het vertrek van haar man probeert Alice een baan te vinden, oftewel te herintreden. Maar ze krijgt nergens een voet aan de grond. Want de periode dat ze fulltime voor haar dochter zorgde wordt gezien als een gat in haar cv. Bovendien is ze 'te oud'.

Maar Alice heeft altijd een jonge uitstraling gehad. En met behulp van haar beste vriendin Maggie tovert ze zichzelf om in een jongere versie van zichzelf. Als twintiger vindt ze wél een baan. Ze krijgt zelfs een relatie met de jonge Josh.

Waar gaat Younger over?

Younger gaat dus over een herintredende thuisblijfmoeder van 40+ die zichzelf jonger voordoet dan ze is, om een plekje op de arbeidsmarkt te veroveren.

Wat Younger net iets uit tilt boven het chicklit genre is de thematiek:

hoe kun je als vrouw anno 2015 kind, relatie en carrière combineren?

Alice ziet dat een jongere collega dezelfde beslissingen wil nemen als zij destijds deed, en Alice vindt dat ze haar moet waarschuwen. Daarnaast is haar baas het type 'carrièrebitch' met een fulltime nanny.

Ook Alice moet uitzoeken wie ze is, en wat ze wil. Is ze nog de huisvrouw die ze jarenlang was? Of is ze nu een succesvolle 'werkende vrouw'? En hoe passen die twee bij elkaar?

Verder gaat het ook over wat je als moeder van je kind mag verwachten en wat zij redelijkerwijs van jou mogen verwachten.

Conclusie over Younger

Younger is best een leuk boek. Ik vind het onderwerp in ieder geval intrigerend. Maar het had wel wat beter uitgewerkt mogen worden wat mij betreft.

Maar zeker als je zelf de veertig gepasseerd bent, is dit een leuk boek om te lezen denk ik.

Ik vind de cover niet bij het verhaal passen overigens. De cover oogt veel jonger en gladder dan het verhaal is.

N.B. Zoals gewoonlijk wordt het woord 'hilarisch' niet geschuwd bij het omschrijven van een boek. Maar hilarisch is Younger totaal niet.

Younger inmiddels ook als tv-serie

Er is inmiddels een tv-serie van Younger gemaakt. Ik heb een klein stukje gekeken, maar haakte meteen af op de veels te jong ogende actrice die Alice speelt. Ze hebben er een comedy van gemaakt helaas. Ze hadden er beter een drama van kunnen maken met afleveringen van 50 minuten. Dan had ik zeker gekeken.

Praktische informatie over Younger

Younger is voor 11,99 te koop bij bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *