| |

Huidpijn van Saskia Noort

huidpijnt
De boeken van Saskia Noort vind ik altijd wel aardig. En als ze een nieuw boek uit heeft, dan lees ik die altijd wel.

Haar laatste boek was geloof ik De verbouwing, en dat vond ik niet geweldig. Dus reserveerde ik haar nieuwe boek Huidpijn vooral uit gewoonte. Maar ik moet zeggen: ik zat er meteen 'in'.

En daar houd ik van!

Huidpijn: waar gaat het over?

Huidpijn heeft (hoe heerlijk!) maar 1 hoofdpersoon. En die hoofdpersoon is steeds aan het woord in de tegenwoordige tijd. Dus geen gedoe met wisselende perspectieven, of saaie flashbacks. Gewoon het perspectief van Anne. Wat een weldaad om gewoon lekker te kunnen blijven lezen in hetzelfde perspectief.

Anne: succesvolle carrièrevrouw met kinderwens

Goed, Huidpijn gaat dus over Anne. Anne is een succesvolle carrièrevrouw. Ze is televisiepresentatrice. Ze is gelukkig met haar vriend Sam. Het enige dat ontbreekt is een kind. En Anne heeft een hartstochtelijke kinderwens. Ze is al een jaar lang bezig met allerlei manieren om toch maar zwanger te worden.

Op het moment dat je als lezer haar verhaal binnentreedt zit ze in de wachtkamer van een vruchtbaarheidskliniek in Duitsland. Haar eitjes zullen geoogst worden, en vervolgens bevrucht met Sams zaad.

Schat, ik ga bij je weg

Maar als Anne wakker wordt na het oogsten van haar eitjes, zegt Sam tot haar verbijstering dat hij bij haar weg wil, en dat hij verliefd is geworden op iemand anders.

Anne's verdriet is intens. Niet alleen ziet ze haar grote liefde verdwijnen, ook haar kinderwens. Wat volgt is het verdriet van Anne over haar verbroken relatie en hoe (slecht) ze daarmee om gaat.

Sam, waar ben je?

En dan verdwijnt Sam.

De vraag is: wat is er met Sam gebeurd?

Punt was alleen, dat me dat niet zoveel kon schelen eerlijk gezegd. En dat is altijd wel jammer bij een thriller: als het je niet kan schelen waar één van de hoofdpersonen toch is gebleven.

Ondertussen gaat het met Anne's carrière ook niet goed, en leer je als lezer dat ze een nare jeugd heeft gehad.

Conclusie over Huidpijn

Huidpijn is een pakkend verhaal, dat makkelijk wegleest. Het meest interessant vond ik nog wel het relatie aspect en Anne's reactie daarop. Waar die stomme Sam was gebleven, vond ik eigenlijk niet zo interessant. Evenmin als het thrillerelement dat ik niet zo spannend vond. De ontknoping vond ik niet zo sterk. Eerlijk gezegd vond ik die zelfs vrij zwak, en een beetje irritant.

Ik geef Huidpijn een 7 Het is een fijn boek om te lezen, dat je dichtklapt met een oké gevoel. Het is het literaire equivalent van gezonde fast food. Snel, lekker, en je voelt je daarna niet schuldig.

Maar het is niet een boek wat je daarna nog eens leest.

Praktische informatie over Huidpijn

Huidpijn is voor 19,99 te koop bij bol.com. Een prima prijs voor een prima boek.

Lees ook mijn reviews van Huidpijn, Debet, Stromboli en Bonuskind van Saskia Noort!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *