|

Oppassen van Annemarie Bon

Door de corona maatregelen kan ik helaas niet naar de bibliotheek, en zo kon het gebeuren dat ik op zoek ging naar boeken bij de online bibliotheek.

Daar leende ik het eBook Oppassen van Annemarie Bon.

Oppassen van Annemarie Bon

In Oppassen van Annemarie Bon verdient tiener Mette bij, door zo nu en dan op kleine kinderen te passen. Dat doet ze vaardig en met plezier. Via één van haar oppasadressen krijgt ze een nieuw adres door, van ene Anna. Anna heeft twee kinderen: een jongetje van 5 en een baby. Ze moet 's avonds naar een overleg op school, en heeft daarom oppas nodig.

Als Mette bij Anna thuis komt verloopt alles prima, maar als Anna 's avonds thuiskomt blijkt de baby dood te zijn.

Mette wordt verdacht van dood door schuld, en moet 3 dagen op het politiebureau in een cel blijven. De zaak komt uiteindelijk voor de rechter.

Tot zover het verhaal in een notendop.

Over dit boek - spoiler alert

Eerlijk gezegd vermoed ik dat Oppassen van Annemarie een kinderboek is, of geschreven voor young adults. Als ik dat had geweten had ik het vermoedelijk niet geleend. Maar goed, toen de baby eenmaal dood gevonden was, wilde ik toch ook wel weten hoe het zat.

De wending dat het uiteindelijk de moeder Anna, was die de baby (per ongeluk) heeft vermoord vond ik goed gevonden.

Maar de grapjes en schrijfstijl in Oppassen spreken mij niet aan. Mogelijk komt dat omdat ik veel oud ben voor voor dit boek, en vind een 12-jarige het wel mooi.

Mijn conclusie over Oppassen

Het gegeven van een oppas, onder wiens hoede een baby overlijd, vind ik intrigerend! Maar de uitwerking en het eindresultaat spreken mij niet aan.

Dat neemt niet weg dat Oppassen makkelijk en vlot wegleest. En met met maar 118 pagina's heb je het zo uit.

Ik denk dat het boek vooral leuk is voor kinderen van een jaar of 10-12.


Praktische informatie over Oppassen

Oppassen van Annemarie Bon is voor 16,99 te koop bij bol.com maar dat vind ik te duur voor wat het is. Je vindt op bol.com ook een inkijkexemplaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *