|

De leerling, Su Quinn

de leerling

Met zijn simpele, zwarte cover met daarop niet meer dan de titel van het boek in eenvoudige witte letters verwachtte ik van De leerling van Su Quin een intellectuele roman over de liefde tussen een leerling en haar leerkracht.

Wat ik uiteindelijk kreeg was een slechte variant op Fifty Shades of Grey....

De leerling

In De leerling krijgt de veelbelovende actrice Sophia een beurs voor de prestigieuze Ivy Drama College. Sophia is lief, bescheiden en nog jong.

Ze valt als een blok voor de oprichter van de toneelschool, tevens wereldberoemd acteur, Marc Black. Marc Black is, net als Christian Grey, een getormenteerd type. Het type dat opknapt van de liefde van de juiste vrouw.

Marc Black valt ook op Sophia, en ze beginnen een verhouding.

De leerling lijkt op Fifty Shades of Grey

En dat is waar de vergelijking met Fifty Shades of Grey nog sterker wordt. Want net als Christian Grey heeft Marc bijzondere seksuele voorkeuren die hij graag uitprobeert op de naïeve Sophia.

Eén van de aparte dingen is dat Marc zichzelf niet toestaat een hoogtepunt te bereiken tijdens hun 'liefdesspel'. Iets over controle verliezen of zo.

'Marc trekt zich uit mij terug, neemt me voorzichtig in zijn armen en maakt de touwen los. Daarna helpt hij me met aankleden. Ik kijk naar beneden en zie dat hij een groen condoom omheeft dat zo gespannen zit dat het bijna knapt.' 

Verder gaat het verhaal eigenlijk nergens over. Ergens aan het eind van het boek durft Marc zich uiteindelijk dan toch te laten gaan. Maar dan is het ook in een paar regels gepiept, waardoor ik dacht: 'Is dat nou alles?'

De leerling: conclusie

Su Quins karakters blijven vlak. Vooral de persoon Marc Black blijft erg oppervlakkig. Daardoor kon het me niet echt schelen hoe het met hem en Sophie zou gaan. En dat vond ik jammer. Want als lezer wil ik dat het me wél wat kan schelen!

Al met al vond ik de cover bedrieglijk. Ik had een heel ander soort boek verwacht.

Hoewel het beter geschreven is dan Fifty Shades of Grey, zijn daar de karakters interessanter. En dat wil wat zeggen....

Ik geef dit boek een 4.

Praktische informatie

De leerling kost 19,99,- bij bol.com. Ik zou mijn geld er niet aan uitgeven. Wie van Fifty Shades of Grey houdt kan beter dat boek nog eens lezen dan De leerling kopen.

De leerling

2 reacties

  1. Het eerste wat ik zag was de cover en dat maakte me zo nieuwsgierig. Ik had een spannend boek verwacht, een mysterie, in ieder geval iets van spanning maar het klinkt in ieder geval als een variant op, en dus niet de moeite waard. Helaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *