|

Vertrouw mij, Jesica Vallance

Vertrouw mij

Charlotte uit het boek Vertrouw mij van Jessica Vallance deed me eerst een beetje aan Becky uit de populaire boekenreeks Shopaholic denken. Het kijkje in haar gedachtenwereld roept herinneringen op aan Becky.

Charlotte uit Vertrouw mij

Maar waar Becky luchthartig door het leven huppelt, heeft Charlotte het een stuk moeilijker. En heeft zij, anders dan Becky, ook een donkere kant. Ook al vindt Charlotte dat zelf niet.

Charlotte omschrijft zichzelf als iemand die graag anderen een plezier doet. Ze is eigenlijk steeds bezig om zich zo te gedragen, dat anderen haar aardig vinden. Helaas hebben haar inspanningen juist het tegenovergestelde tot gevolg. Mensen vind haar een beetje raar, en keren zich uiteindelijk van haar af.

Maar laat ik eerst even kort het verhaal van Vertrouw mij vertellen.

Vertrouw mij: het verhaal

Als lezer leer je als eerste dus Charlotte kennen. Charlotte lijkt in eerste instantie een typische chicklit figuur: baan in een bruisende stad, en op weg naar een nieuwe hippe bar waar ze heeft afgesproken met een vriendin. Maar de vriendin komt niet opdagen, en als Charlotte naar huis gaat ziet ze een man gewond in een steegje liggen. Ze kent hem van gezicht van een dating app.

Ze belt 112 en reanimeert hem tot de ambulance komt. Zij nemen aan dat ze zijn vriendin is, en voordat Charlotte het goed en wel door heeft zit ze aan het bed van de gewonde man als zijn vriendin.

Telkens als ze zich uit deze situatie probeert te manoeuvreren komt er iets tussen, en gaat het juiste moment voorbij.

Als Charlotte vervolgens merkt dat ze de ouders van de gewonde man tot steun kan zijn, besluit ze dat hier een belangrijke taak voor haar ligt. Ze gaat mee in het idee dat ze Luke's vriendin is, en trekt uiteindelijk zelfs bij zijn ouders in.

Rebecca

Het andere karakter dat je leert kennen is Luke's zus Rebecca. Rebecca heeft spontaan een hekel aan Charlotte, en blijkt zo haar eigen problemen en  geheimen te hebben.

Verder kan ik niet veel zeggen zonder de intrigerende plotwendingen te verklappen, maar laat me dit zeggen: Vertrouw mij neemt verrassende wendingen!

Mijn conclusie over Vertrouw mij

Ik vind Vertrouw mij een echte aanrader. Het is een leuke en originele thriller die de lezer weet te verrassen. Ik geef hem een 9.

ik vond het jammer dat het de debuutroman van Jessica Valance, want ik wilde meteen meer van haar boeken gaan lezen.

Ik sluit deze review graag af met de laatste zin uit Vertrouw mij, die ik echt geweldig vind gezien het verhaal. Het is een gedachte van Charlotte:

'Ik weet dat ik niet altijd alles goed doe, ik weet dat ik me soms te veel laat meeslepen, af ten toen een verkeerde conclusie trek, maar één ding kan ik toch wel met zekerheid zeggen, en dat is dat mensen altijd op me kunnen rekenen.' 

Praktische informatie over Vertrouw mij

Vertrouw mij is voor 19,99 te koop bij bol.com.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *