|

Dekmantel van Loes den Hollander

dekmantel loes den hollander

Toen Loes den Hollander net begon als schrijfster vond ik haar boeken spannend en mooi. Maar ik geloof dat ik rond haar derde boek ben afgehaakt. Vooral omdat ik ze niet zo goed geschreven vond, als ik het me goed herinner.

Maar Loes den Hollanders boek Dekmantel heeft me aangenaam verrast! Het is goed geschreven, en zit vernuftig in elkaar! Veel beter dan ik van Loes gewend ben.

Dekmantel: waar gaat het over?

Een twaalf jarig meisje wordt van haar fiets getrokken, verkracht en vermoord. Jaren later wordt door een groot DNA-onderzoek de dader gevonden. Die blijkt een gerespecteerd kinderarts gespecialiseerd in kanker te zijn!

Hoe is het als je man een verkrachter en moordenaar blijkt te zijn? Of je vader? En hoe is het voor de ouders van het vermoorde meisje om de dader te vinden?

Dat is het verhaal van Dekmantel.

De plot deed me een beetje denken aan het verhaal van Marianne Vaatstra...

Opzet boek: wisselende perspectieven en schrijfvorm

Zowel het perspectief van de echtgenote  en dochters als het perspectief van de familie van het vermoorde meisje worden beschreven.

Het perspectief van de echtgenote krijg je als lezer voorgeschoteld in de vorm van brieven aan haar man. Het boek begint met zo'n brief. Dat heeft Loes handig gedaan! Want ze trekt je als lezer zo heef effectief het verhaal in. Ik heb nogal een korte aandachtsspanne, en haak vrij snel af als een boek niet boeiend is. Maar Dekmantel boeide snel.

Het perspectief van de ouders wordt vertelt vanuit de derde persoon, en betreft vooral de moeder Fay.

Twists

Het verhaal bevat een paar interessante twists. Daarnaast wist Loes den Hollander me te verrassen met haar ontknoping. Ik heb best veel thrillers gelezen, en vaak zie ik de dader wel aankomen. In dit geval niet. Wel vond ik de dader niet zo heel interessant. Soms kun je helemaal geschokt zijn als lezer en denken: 'Ah nee toch?! Niet zij? Ik vond haar juist zo aardig!'

Maar met deze dader had ik niet zoveel voeling.

Conclusie over Dekmantel

Dekmantel is een prettige hapklare brok, met aan het eind gerechtigheid. Prima lectuur voor een middagje lekker lezen.

En Loes den Hollander heeft een vernieuwende manier om haar verhaal te vertellen gebruikt.

Praktische informatie

Dekmantel is voor 19,95 te koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *