|

Perfecte dagen

perfecte dagen, raphael montes

Téo, de mannelijke hoofdpersoon  in Perfecte dagen van Raphael Montes is een geneeskundestudent.

Hij is een beetje 'apart'. Zijn grootste vriendin is één van de lijken die hij moet opensnijden voor zijn studie. Ik bedoel maar...

Dan raakt hij geïnteresseerd in de jonge, vrijgevochten Clarice. En zijn hoofd ontstaat het idee dat ze bij elkaar horen. En volmaakt bij elkaar passen.

Dus ontvoert hij Clarice.

En alles wat hij vervolgens met haar doet, ziet hij als noodzakelijk voor hun relatie. Want die Clarice wíl maar niet inzien dat ze bij elkaar horen. Dus wat moet je dan? Hij heeft geen andere keus dan haar te drogeren.

Zelfs als hij verkracht ziet hij dat nog als een vrijpartij van twee instemmende partners...

Over Perfecte dagen: naar maar fascinerend

Ik vond het een naar boek! Op zich is het wel fascinerend om als lezer in het hoofd en de gedachten van Téo te kunnen kijken. En hoe hij zijn dagen zo interpreteert dat hij nergens verantwoordelijk voor is. Clarice laat hem geen keuze.

In dit boek geen wisselingen van perspectief! Alles ervaar je door de ogen van Téo. Maar Raphael Montes slaagt er wonderwel in om toch de kant van die arme Clarice te laten zien. Want als lezer weet je wat Clarice probeert te bereiken, zelfs al interpreteert Téo haar acties zoals het hem uitkomt.

Maar de verkrachtingsscène vond ik gruwelijk. En het eind van het verhaal onverteerbaar.

Conclusie over Perfecte dagen

Perfecte dagen is een goed geschreven boek, maar ik vond het verhaal akelig en deprimerend. En toen ik de laatste bladzijde uitlas bleef ik zitten met een naar gevoel.

Maar het is een goed boek. Dus geef ik het schoorvoetend een 8 met als bijschrift dat dit een feelbad boek is.

Praktische informatie over Perfecte dagen

Perfecte dagen is voor 18,90 te koop bij bol.com.

2 reacties

  1. Doet me denken aan "Het Parfum" dat heb ik alleen maar uitgelezen omdat dat zo goed zou zijn, laatste pagina's was echt worstelen. Ik vond het vreselijk en soms onbegrijpelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *