Thriller van Suzanna Hazenberg

thriller van Suzanne Hazenberg

Soms kom ik 'literaire thrillers' tegen van Nederlandse schrijfster waarvan ik denk: 'Waarom heb ik hier nooit eerder van gehoord?

Zij schrijft beter dan Saskia Noort en die is wel steeds in het nieuws!' En over Sonja Bakkers' boek zullen we het maar niet hebben...

Zo'n boek is Thriller van Suzanna Hazenberg! Ik had echt nog nooit van haar gehoord, en haalde het boek uit de bibliotheek.

Niet alleen was het prima geschreven, en het was ook nog eens heel spannend met een ontknoping die ik niet zag aankomen. Alles wat je maar wensen kunt in een thriller dus!

De plot van Thriller van Suzanna Hazenberg

Thriller is het verhaal van een ogenschijnlijk doodgewoon gezin. Twee ouders met een drukke baan, en drie kinderen. Dan verdwijnt het vriendinnetje van één van de twee zonen en wordt vermoord terug gevonden.

Ymke, de moeder, vindt rond diezelfde tijd een tas met uitgerukte haren op de grond in de gang.

Daardoor ontstaat het vermoeden dat één van haar kinderen iets met de moord te maken zou kunnen hebben.

Contrast tussen een gewoon gezin en gruwelijke gebeurtenissen

Vooral het contrast tussen het doodgewone, dagelijkse gezinsleven maakt deze thriller zo leuk om te lezen. De hoofdpersonen hebben geen bijzondere of unieke levens. Ze zijn als jij en ik! Daarnaast biedt het boek ook een leuk kijkje achter de schermen van een soap. Want Ymke, is dialoogschrijver voor een soapserie.

Ook leuk vond ik de referenties naar het genre van literaire thrillers. Volgens Ymke drinken de vrouwelijke hoofdpersonen in Engelse literaire thrillers altijd thee als ze overstuur zijn. En in Nederlandse thrillers drinken ze een wijntje.

Conclusie over Thriller

Thriller is een echte aanrader. Het leest makkelijk weg, en is goed geschreven. Het verhaal is spannend, en onverwachts. De uiteindelijke ontknoping is heus verrassend!

Praktische informatie over Thriller van Hazenberg

Thriller is voor 18,50 te koop bij bol.com. Als je nog op zoek bent naar een leuk Sinterklaas- Kerst, of verjaardagscadeau dan kan ik dit boek van harte aanraden. Een andere Nederlandstalige thriller is De zonde waard van Simone van der Vlugt of Toen het donker werd.

Interessante links

De website van Suzanne Hazenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *