An unsuitable match van Joanna Trollope: liefde op leeftijd

Uit de bibliotheek haalde ik An unsuitable match van Joanna Trollope. Het is een soort chicklit achtige roman maar de gemiddelde leeftijd ligt aanzienlijk hoger dan in de gemiddelde chicklit. De hoofdpersoon is namelijk in de 60.

Nadat haar man William haar verliet voor de vrouw waarmee hij haar in het geheim jarenlang had bedrogen, moest Rose Woodrowe een nieuw leven opbouwen. En dat lukte. Ze woont in hartje Londen, en betaalt de huur met haar vertaalklussen en door een kamer te verhuren.

Liefde op leeftijd

Dan ontmoet ze Tyler Masson, een man die ze van vroeger kent, en ze worden verliefd op elkaar. Tyler vraagt haar ten huwelijk en Rose zegt: 'Ja'. Maar hun kinderen uit hun eerdere huwelijken zijn niet blij met hun plannen, en zorgen voor commotie.

Maar het zijn uiteindelijk niet de kinderen die beslissen wat er gebeurt.

Over An unsuitable match

Joanna Trollope heeft een heel specifieke en herkenbare manier van schrijven. Als je een paar bladzijden van haar boeken leest, dan zul je het boek herkennen als zijnde van haar. Dat geldt ook voor An unsuitable match.

Joanna Trollope belicht altijd alle kanten, en niemand is uitgesproken slecht of goed. Maar soms is dat heel irritant vind ik. Zo vind ik in An unsuitable match het gedrag van de kinderen van Tyler en Rose echt superirritant.

Wat een vervelende blagen, die hun ouders hun geluk niet lijken te gunnen. Zo neemt de dochter van Tyler bijvoorbeeld de telefoon niet op als hij haar belt. En vervolgens voelt ze zich eenzaam en tekort gedaan dat ze niet genoeg aandacht krijgt van haar vader.

Maar dat is Joanna Trollope voor je. Zoals zij het schrijft, lijk je er begrip voor te moeten hebben. Maar ik heb geen zin om daar begrip voor te hebben. Ik vind dat door gedrag gewoon irritant, en iemand zou die kinderen eens flink de waarheid moeten zeggen.

Spoiler alert!!!

Oké, wie niet wil weten hoe An unsuitable match afloopt, stop met lezen want ik ga het over het einde van het boek hebben. Rose besluit uiteindelijk dat ze niet met Tyler wil trouwen. En weet je waarom niet?! Omdat hij geen geld heeft, en Rose denkt dat ze hem dat kwalijk gaat nemen.

Nou, neem míj niet kwalijk, maar hoe flauw is dat?! Tyler houdt dolveel van Rose, maar haar geld speelt een grote rol blijkbaar. Tyler vindt dat hij geld boven hun liefde stelt, maar dat schijnt dan weer niet zo te zijn, hoewel het op mij ook zo over komt.

Hoe dan ook, Rose en Tyler gaan uit elkaar. Blijkbaar is dat de volwassen manier van met elkaar omgaan. Het zal wel aan mij liggen, maar ik vind Rose nogal een ondankbare trut. Bovendien vind ik het irritant dat haar vervelende kinderen gelijk lijken te krijgen. Rose was inderdaad onbezonnen in haar liefde voor Tyler.

Mijn conclusie over An unsuitable match

An unsuitable match is een typische Joanna Trollope roman: niemand heeft echt gelijk, en alle personages hebben hun goede en slechte kanten.

Het boek gaat over de ontluikende liefde van twee zestigplussers, dus dat is weer eens wat anders dan de gemiddelde chicklit. In dit geval gaat het niet om kleine kinderen die moeten wennen aan hun verliefde ouders, maar om volwassen kinderen en hun reactie.

Ik vond het wel een aardig boek, maar ben verontwaardigd over het einde en hoe vervelend de kinderen konden doen, zonder daar ooit op te worden aangesproken.

Ik geef dit boek een 6,5.

Praktische informatie over An unsuitable match

An unsuitable match van Joanna Trollope is voor 9,99 te koop via bol.com

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *