What you wish for van Katherine Center

what you wish for

What you wish for van Katherine Center is een echte feelgood roman. Het is een romantisch verhaal in een pittoreske setting, en het wordt met humor verteld.

Toch vond ik het geen geweldig boek.

Daarvoor vond ik met name de vrouwelijke hoofdpersoon Samantha Casey te ongeloofwaardig.

What you wish for van Katherine Center: waar gaat het over?

Het verhaal van What you wish for gaat over Samantha Casey, en zij is ook meteen de alwetende verteller. 
Zij vertelt in retrospect haar verhaal.

Onbeantwoorde liefde

Het begint allemaal met het overlijden van het geliefde hoofd van de school, Max waar Samantha werkt in de bibliotheek. Zijn vervanger wordt Duncan Carpenter. Samantha kent Duncan Carpenter nog van vijf jaar geleden toen ze allebei op dezelfde school werkten. Sterker nog: Duncan Carpenter was de reden dat Samantha daar weg ging. Ze was namelijk dolverliefd op Duncan, maar hij zag haar niet staan.
Dus als ze hoort dat Duncan naar haar huidige school komt is ze helemaal niet blij. Ze denkt dat ze daar dan ook niet zal kunnen blijven, vanwege haar gevoelens voor Duncan.

Duncan is veranderd

Maar als Duncan arriveert is hij totaal anders. In plaats van de vrolijke, ontspannen en originele man is hij nu een stijve, bekrompen man in strak pak geworden. En zijn plannen voor de school vernietigen alles wat er zo bijzonder aan was.
Wat volgt is het verhaal van Samantha's verbijstering over de verandering in Duncan, het gedoe in de school vanwege zijn plannen, en dat is het eigenlijk ook wel zo'n beetje, want erg diep gaat het verhaaltje niet.

What you wish for: romance novel zonder kick

What you wish for van Katherine Center had makkelijk een verhaal in het genre van Fifty shades of grey kunnen zijn. Of een iets minder expliciete versie, en dan was het denk ik mooier geweest. Nu is het weliswaar het verhaal van een getormenteerde man die gered moet worden door de liefde van een goede vrouw, maar toch ook weer net niet.

Het verhaaltje is daarvoor te oppervlakkig en lichtvoetig.

Dat maakt What you wish for wel een hele fijne feelgood roman, geschikt voor alle leeftijden.

Mijn conclusie over What you wish for

What you wish for is een leuke roman, met als beste element de humor waarmee het geschreven is. Verder heeft het verhaaltje weinig om het lijf. Maar als je zin hebt in een makkelijk en gezellig boek, dan is What you wish for leuk!
Op GoodReads krijgt het boek een 3,85. Ik geef het een 2,85.

What you wish for kopen

Je kunt What you wish for kopen voor 26,90 bij bol.com of je lokale boekhandel. Maar ik vind dat bedrag veel te hoog voor dit lichtvoetige verhaaltje dat weinig om het lijf heeft.
Lees ook mijn review van Katherine Centers boek The Bodyguard.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *