|

Vergeten grond, Anne Nicolai

vergeten grond

Sinds we zelf drieëneenhalf jaar geleden van de stad naar het platteland verhuisd zijn lees ik graag boeken over mensen die hetzelfde doen!

Vergeten grond: het verhaal

In Vergeten grond verhuist Karine samen met haar man en dochter Sofie van Haarlem naar het platteland in Limburg. Ze vindt daar een parttime baan als docente Engels, en voor haar dochtertje Sofie nemen ze een nanny in dienst, Heleen.

Hoewel ze prachtig wonen, heeft Karine grote moeite om zich thuis te voelen. Haar collega's praten dialect waardoor ze hen niet kan volgen, en ze ziet een spookachtig jongetje in haar nieuwe huis. En haar dochtertje Sofie, die altijd heel gezond was, krijgt ineens toevallen waarbij ze flauwvalt. Om de haverklap moet Karine met haar naar het ziekenhuis.

Vergeten grond: potpourri van onderwerpen en genres

Vergeten grond is lastig te classificeren als genre of onderwerp! Laat ik alle thema's die Anne Nicolai behandelt eens op een rijtje zetten, dan begrijp je wat ik bedoel.

  • Pestgedrag op het werk (psychologisch)
  • Verhuizing en wennen
  • Spookverschijningen (horror)
  • Hoe combineer je als moeder baan en kind (chicklit)
  • Is de nanny wie ze zegt dat ze is? (thriller)

Conclusie over Vergeten Grond

Als je van thrillers houdt, zit je goed met Vergeten Grond. Ben je een fan van verhalen met spookverschijningen? Dat zit er ook in. Houd je van boeken over enge nanny's die niet zijn wie ze zeggen, ook dan kom je hier aan je trekken.

Kortom: Vergeten grond biedt eigenlijk voor ieder wat wils. Dat is aan de ene kant leuk, maar aan de andere kant ook een zwakte. Want als lezer vraag je je hierdoor soms af: 'Waar wíl Anne Nicolai met dit boek in vredesnaam naar toe?!'

Ze 'tikt' allerlei soorten genres aan, maar kiest niet. Dat maakt Vergeten grond een vermakelijk boek, maar echt diep wordt het nergens. Het is prima strandlectuur.

Praktische informatie over Vergeten Grond

Vergeten grond kost 14,95 bij bol.com. Dat vind ik niet duur. Voor die 14,95 krijg je beslist leesplezier voor je geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *