|

Ons huis: wat als je man jullie huis stiekem verkoopt?!Ons huis van Louise Candlish is een geweldig en verrassend boek. Ik heb er heel wat gelezen, maar Louise Candlish wist me regelmatig te verrassen in Ons huis.

Hieronder mijn enthousiaste review.

Ons huis: het verhaal

Fiona heeft het allemaal: een prachtig huis in hartje Londen, haar aantrekkelijke man Bram, hun twee zoontjes en een leuke baan. Een fijn leventje dus.

Toch komt Fiona aan het begin van het boek onverwachts thuis, en ontdekt dat haar huis verkocht is en dat er andere mensen wonen! Regelrecht uit de categorie 'Dat verzin je toch niet?!'

Eerst denkt Fiona nog dat ze het verkeerd ziet: dat de verhuiswagen bij de buren staat. Maar het blijkt wel degelijk om haar (t)huis te gaan.

Wat is er in vredesnaam gebeurd?

Dat wordt op verschillende manieren vertelt. Normaliter houd ik helemaal niet van bijzondere constructies en heb ik het liefst een verhaal dat recht toe, rechtaan wordt vertelt. Maar in het geval van Ons huis werkt het.

Het verhaal wordt op drie manieren verteld

  1. Fiona vertelt in een podcast haar verhaal. Deze podcast heet Victim, en toen haar leven nog intact was luisterde ze er graag naar.
  2. Het perspectief van haar man Bram.
  3. Het perspectief van een alwetende verteller in het nu.

Ik kan niet genoeg benadrukken dat deze vertelmethode niet vervelend is, en het verhaal zelfs nog spannender maakt.

Verschillende twists in Ons huis

Ik kan zo 3 verrassende wendingen in het verhaal van Ons huis noemen. Daarom wil ik in deze review verder niet teveel vertellen, want dat zou het bederven voor de mensen die het boek nog willen lezen.
Laat me eindigen met de opmerking dat de twist aan het eind van het boek opnieuw heel goed is, en maakte dat ik als lezer hartstochtelijke wilde schreeuwen: 'Oh nee toch?!' 

Bekijk nu de boektrailer

Mijn conclusie over Ons huis van Louise Candlish

Ons huis is één van de betere en meest verrassende boeken die ik dit jaar heb gelezen. Als je houdt van psychologische romans die zich afspelen in de setting van huwelijk en gezin, dan is dit boek misschien ook iets voor jou.


Praktische informatie over Ons huis

Ons huis van Louise Candlish is voor 17,50 te koop bij bol.com en ik vind dit boek het geld zeker waard.

Lees nu mijn review van de verfilming van Our House!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *