Ken mij niet van Nadine Barroso

ken mij niet van Nadine Barrsoso

Het boek Ken mij niet van Nadine Barroso ontdekte ik door een review van Ken mij niet van Naomi van het blog Hoofdtaal. Haar review maakte me nieuwsgierig naar dit boek van Nadine Barroso, een schrijfster waarvan ik nog nooit had gehoord.

En ik moet zeggen: ik ben aangenaam verrast!

Ken mij niet van Nadine Barroso

Ken mij niet draait om een jonge vrouw die telkens van identiteit wisselt. In eerste instantie vond ik het boek daarom een beetje lastig. Wat me overtuigde om verder te lezen was de tekst van de bibliotheek op dat witte papiertje dat de bibliotheek altijd voorin een boek doet:

'Een jonge vrouw is op de vlucht voor een man die haar op 9-jarige leeftijd ontvoerde en probeert intussen haar identiteti terug te vinden.'

Feitelijk is dat de hele plot, en die zin is deze informatie over Ken mij niet van Nadine Barroso nogal een spoiler. Maar mij gaf het houvast en zorgde deze informatie ervoor dat ik niet afhaakte. Want het begin van het boek vond ik een beetje lastig. Het begint namelijk met een kort krantenartikel over een moord en mogelijke ontvoering. Vervolgens leer je als lezer Tessa kennen en langzaam maar zeker begin je als lezer te begrijpen wat je nou eigenlijk zit te lezen.

En dat is zowel een spannend als intrigerend verhaal. Ik heb vaak moeite om me te concentreren op boeken, maar dit verhaal kon mijn aandacht aangenaam goed vasthouden. Ik heb echt genoten van dit boek. Op GoodReads krijgt het 4,05 sterren en daar sluit ik mij graag bij aan.

Wie houdt van psychologische thrillers die draaien om één persoon, is Ken mij niet van Nadine Barroso, een aanrader. Ook al heeft die ene persoon in dit geval meerdere identiteiten.

Ken mij niet van Nadine Barroso kopen?

Je kunt het boek niet eens kopen bij bol.com of amazon.nl, tenzij je de ebook versie wilt. Op bol.com vind je een gratis inkijkexemplaar van het boek:

Dit boek is in ieder geval te vinden in de bibliotheek en het is ook bij de online bibliotheek te leen!

ken mij niet

Nadine Barroso is ook weer zo'n Nederlandse thrillerschrijfster waar je weinig over hoort, maar die ik eigenlijk beter vind dan Saskia Noort.

Leestip: Een lege plek

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *