The girl in the mirror van Rose Carlyle

The girl in the mirror

The girl in the mirror is een psychologische thriller over zusterliefde met diverse twists en turns. En hoewel ik ze bij dit boek zag aankomen, maakte dat de wendingen zeker niet minder leuk.

Ik was weliswaar niet verrast, maar er is ook een prettig gevoel van voldoening bij de gedachte van: 'Zie je nou! Ik dacht het al wel!'

Het verhaal van The girl in the mirror

De hoofdpersoon in The girl in the mirror is Iris. Iris is de tweelingzus van Summer. Toen hun moeder van hen beviel wist ze niet dat er sprake was van een tweeling. Iris kwam volledig onverwachts.
Doordat de celdeling, verantwoordelijk voor het ontstaan van een tweeling, pas op het laatst mogelijke moment plaatsvond zit Iris' hart aan de rechterkant van haar lichaam. Haar hele leven heeft Iris zich in de schaduw van haar succesvolle, mooie en vriendelijke zus Summer voelen staan.

Ze houdt van Summer maar tegelijkertijd voelt ze soms ook wrok tegen haar zus die haar in alles overtreft.

Wie het eerst een kind krijgt, krijgt miljoenen

Daarom wil Iris in ieder geval Summer verslaan als het gaat om de vraag wie het eerst een kind krijgt. Hun vader heeft namelijk in zijn testament laten zetten dat het kind dat het eerst zelf een kind krijgt zijn miljoenen krijgt. Iris heeft onmiddellijk haar zinnen op dat geld gezet, en doet alles om het in de wacht te slepen.

Maar ook daar lijkt Summer haar te vlug af te zijn.

Mijn conclusie over The girl in the mirror

The girl in the mirror is een spannende psychologische thriller waar ik mijn aandacht goed bij kon houden. Zelfs al was het verhaal niet altijd even logisch en soms wat oppervlakkig. Het lastigst vond ik dat Iris niet altijd zo'n sympathiek personage is, terwijl ze wel de hoofdpersoon is.

 

'Moet ik nu 'voor 'haar zijn, of niet?' vroeg ik me een paar keer af.

 

De ontknoping vond ik naar, ook al zag ik de bui hangen.

Ik geef The girl in the mirror een 7,8. Het is beslist een goed boek, maar ik denk dat het nog beter had kunnen zijn als Rose Carlyle de karakters wat meer had uitgediept.

Boektrailer van The girl in the mirror

Kijk hieronder de flitsende trailer van The girl in the mirror. Erg vlot en goed gedaan!

Praktische informatie over The girl in the mirror

The girl in the mirror is voor 23,99 euro te koop bij bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *