Kinderboeken

kinderboeken

Ik groeide op met kinderboeken als Kruistocht in Spijkerbroek, Joop ter Heul, Wij van Bolderburen enz. Ik las Koning van Katoren van Jan Terlouw en de boeken van Evert Hartman.

In onze boekenkast staan ze trots uitgestald. Want mijn kinderboeken houd ik graag in ere. Ik heb ze met zoveel plezier gelezen dat ik ze echt niet weg kan doen. Sterker nog, als ik tijd heb lees ik ze graag nog een keer.

Zoals Karbonkel van Barbara Sleigh, en niet te vergeten Minoes!

De kinderboeken die mijn kinderen lazen

Mijn oudste dochter groeide op met Carry Slee, Francien Oomen en natuurlijk Harry Potter. De boeken van Harry Potter waren zelfs de boeken die haar liefde voor lezen aanwakkerde! Dus ik ben J.K. Rowling daar zeker dankbaar voor.

Weet wat je kind leest

Wat Carry Slee betreft als kinderboekenschrijfster: daar heb ik nog een appeltje mee te schillen eerlijk gezegd. Want ik dacht klakkeloos, dat aangezien ze kinderboeken schreef, haar boeken dús geschikt zouden zijn voor mijn destijds twaalfjarige oudste dochter.

Maar zonder dat ik het door had las mijn dochter over ecstasy gebruik, loverboys, drugs en nog meer van die narigheid.

Dus laat dit een waarschuwing zijn voor andere moeders, die ik zelf destijds graag had gekregen:

Carry Slee behandelt heftige onderwerpen in haar kinderboeken.

Bedenk dus van te voren of je vindt dat je kind daar aan toe is.

Persoonlijke kinderboeken

Een leuk nieuw genre binnen de kinderboeken zijn gepersonaliseerde boeken. Die vind je onder andere op de afdeling kinderboeken van Primera. Het is hetzelfde boek, maar je kunt de naam van je kind er in laten opnemen. En dat ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

kinderboek

 

Wat hier vooral leuk aan is dat het hierbij om echte klassieke kinderboeken gaat. Zoals dus Dikkie Dik, maar ook Kikker en Woezel en Pip.

Het leuke aan een gepersonaliseerd kinderboek is dat kinderen er dol op zijn om hun naam in print te zien. Zelfs mijn 13-jarige zoon vindt het nog leuk om zijn naam in drukletters te zien : )

En je kunt de liefde van je kind voor boeken niet jong genoeg aanwakkeren!

Wat was/is jouw favoriete kinderboek? Ik was dol op Floortje Bellefleur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *