|

Zusjes, Chevy Stevens

zusjes
Heb jij wel eens een boek gelezen waarin de hoofdpersonen zulke stomme dingen dat je ze wel wilt slaan! Dat je als lezer van verre het onheil voelt naderen? En de hoofdpersoon feitelijk ook, maar dat ze toch doorgaat op het ingeslagen pad?

Dat had ik met het boek Zusjes van Chevy Stevens.

Allemachtig wat een stel klungels bij elkaar. Op een gegeven moment had ik het echt helemaal met ze gehad. Hoeveel pech en narigheid ze dan ook hadden.

Zusjes: waar gaat het over

Zusjes gaat over Jess, Courtney en Dani. Jess vertelt het verhaal dat in de ik-vorm verteld wordt. Het zit deze meiden beslist niet mee. Hun moeder is overleden en hun vader kan niet van de drank afblijven. Hij is meestal weg, en de meiden moeten zich in hun eentje redden. Maar áls hij dan een keer thuis komt slaat hij ze graag in elkaar.

Dan schiet ik hem maar dood

Op een kwade dag escaleert dit, en probeert hij Courtney te verzuipen in de wc-pot. Van narigheid schiet Jess hem dan maar dood. Omdat ze bang zijn naar een pleeggezin te moeten verbergen ze zijn lijk. En vervolgens gaan ze er van door. Onderweg gaat uiteraard hun auto kapot, want zo'n soort boek is dit.

Enge jongens

Een paar jongens van rond de 17/18 bieden de meisjes hulp aan en een plek om wat geld te verdienen. Maar al snel blijken die ook niet te deugen. De meisjes voelen weliswaar nattigheid maar kunnen geen kant op zolang hun auto niet gemaakt is. En ze hebben bovendien geld nodig.

Dat geeft de jongens de kans ze op te sluiten in een schuur en ze uitgebreid en veelvuldig te verkrachten.

Gelukkig lukt het om te ontsnappen en krijgen ze de kans om een nieuw leven te beginnen.

Maar dan blijkt Jess zwanger van één van die rotbroers.

'Tuurlijk,' dacht ik.' Dat kan er ook nog wel bij.'

Nadat de baby geboren is, stopt het verhaal ineens. En krijg je een tweede deel van het boek voor je kiezen. Dit keer wordt het verhaal verteld door Skylar: Jesse's dochter.

Tweede deel

Die Skylar is echt superirritant. Want ze weet het gewoon voor elkaar te krijgen dat ze in dezelfde positie komt als haar moeder en tantes!!! Met een doek in haar mond en geboeide armen en benen en het risico verkracht te worden. Door nota bene dezelfde jongens die nu volwassen zijn.

Toen was ik het boek echt helemaal zat!

Maar laat ik zeggen dat het uiteindelijk allemaal goed kwam. Ongeveer...

Conclusie over Zusjes

Zusjes is een spannend verhaal. Maar er gaat ook wel erg veel mis. En de hoofdpersonen zijn erg irritant.

Al met al vond ik het geen geweldig boek.

Ik geef het een 6.

N.B. Als er ooit een boek het etiket Literaire thriller niet verdiende, dan is het dit boek!

Praktische informatie over Zusjes

Zusjes van Chevy Stevens is voor 19,99 te koop bij bol.com.

Leestip

Zusjesland

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *