The Perfect Wife van JP Delaney

The Perfect Wife

Op een dag wordt Abbie wakker in het ziekenhuis. Ze heeft geen idee hoe ze daar is beland. Naast haar bed zit Tim. Hij vertelt haar dat hij haar man is, en dat ze 5 jaar geleden een ernstig ongeluk heeft gehad, en dat het hem nu pas is gelukt om haar terug te brengen. Tim is een succesvolle ondernemer in Silicon Valley en heeft een bedrijf dat onder andere robots ontwikkelt.

Want wat blijkt?

Abbie is nu een robot!

Abbie is vijf jaar geleden verdwenen, en haar man Tim heeft  haar herinneringen en informatie op social media geupload naar de cloud en haar op deze manier als het ware tot leven gewekt.

The Perfect Wife: het verhaal

The Perfect Wife is het verhaal van Abbie. Abbie was een onconventionele kunstenares toen ze Tim ontmoette. Ze werden verliefd, trouwden en kregen samen een zoontje. Alles ging prima tot op een dag hun zoontje ineens een soort aanval kreeg, wat leidde tot de diagnose Heller Syndroom.

In eerste instantie lijkt alles koek en ei tussen Abbie en Tim. Maar vervolgens zijn er kleine dingen die twijfels oproepen of haar huwelijk met Tim wel zo mooi was als ze dacht. 

Abbie gaat op zoek naar antwoorden.

The Perfect Wife: spannende psychologische thriller

The Perfect Wife is een heel bijzondere en spannende psychologische thriller. Neem alleen al het gegeven dat Abbie's man haar als het ware heeft gerecreëerd als robot! Dat is al heel apart. 

Het verhaal wordt op twee manieren verteld: 

  • 'Wij' die vertellen hoe de romance en het huwelijk tussen Abbie en Tim tot stand kwam.
  • Het perspectief van (robot) Abbie en haar speurtocht om te achterhalen hoe het allemaal zit.
Andere interessante elementen in dit boek zijn moederschap, zeer ernstig autisme, toxische vriendschappen en obsessieve liefde.

Mijn conclusie over The Perfect Wife

Ik vond dit een heel goed boek! Meerdere keren werd ik echt verrast door de wendingen in het verhaal. En op een goede manier. Niet op de manier van: 'Ja maar, dit had ik nooit kunnen weten want ik had niet alle informatie.' De wendingen zijn echt ingenieus en kwamen voor mij compleet onverwacht. Ik was soms echt geschokt.

Ik geef The Perfect Wife een 9 zowel vanwege de plot als de manier waarop het verhaal verteld wordt.

Het boek is aanrader voor iedereen die houdt van persoonlijke psychologische thrillers in een familie setting met een vleugje science fiction. Het is nadrukkelijk geen detective of spionage thriller.
Het leest ook nog eens makkelijk weg, en het verhaal 'pakt' je vanaf het begin.

Praktische informatie over The Perfect Wife

The Perfect Wife is voor 20,99 te koop bij bol.com en is dat geld meer dan waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *