The Nesting van C.J. Cooke: over een nanny en een afgelegen huis

The Nesting

Ik heb ontdekt dat ik houd van boeken waarin een vrouwelijk personage nanny is of wordt bij een gezin dat ergens afgelegen op het platteland woont. Dat is precies wat het boek The Nesting van C.J. Cooke biedt!

The Nesting is bovendien een psychologische thriller met bovennatuurlijke elementen. Het boek wordt ook wel een gothic thriller genoemd.

 

The Nesting: het verhaal

Lexie is ongelukkig, en als haar vriend hun relatie doorbreekt heeft ze helemaal niets meer. Geen huis, geen geld. Dus als ze in trein een conversatie opvangt van een vrouw die een baan als nanny in Noorwegen overweegt, luistert ze geïnteresseerd. Het lukt haar om die baan als nanny te krijgen. Ze verhuist met het gezin naar Noorwegen, en vindt daar langzaam maar zeker haar draai.

Het spookt er ook nog!

Maar het spookt in het huis in Noorwegen. The sad lady, noemt Gaia (één van de kinderen waar Lexie voor moet zorgen) haar. De vader Tom Faraday is druk bezig met het bouwen van een ecologisch verantwoord huis als een soort eerbetoon aan zijn overleden vrouw Aurelia. Maar er gebeuren rare dingen op de bouw, en veel van de bouwvakkers verlaten het werk: ze vertrouwen het niet.

Opzet van The Nesting

The Nesting wordt verteld vanuit het perspectief van de alwetende verteller, maar dat wisselt vervolgens regelmatig tussen Lexie, Aurelia, soms ook Tom en soms nog andere karakters. Ik vond dit soms wat verwarrend. Daarnaast ga je soms ook terug in de tijd toen Aurelia nog leefde. Toch zijn de wisselingen van perspectief niet irritant aanwezig, en heb je niet elke keer dat je weer helemaal moet wennen aan een nieuw perspectief.

Mijn conclusie over The Nesting

Het idee van The Nesting is niet echt origineel: nanny gaat aan de slag op  verlaten plek, en er gebeuren rare dingen. Maar de setting in Noorwegen, het Noorse volksverhaal over de riviergeest, maken het verhaal toch origineel. Bovendien is het goed geschreven en is het een mooi en spannend boek.

Ik geeft The Nesting een 7,5.

Praktische informatie over The Nesting

The Nesting is voor 13,89 te koop bij bol.com.

Leestip: De Hulp van Freida McFadden review

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *