Reckless girls van Rachel Hawkins

reckless girls

Ik heb genoten van het boek Reckless girls van Rachel Hawkins.

In het begin moest ik er heel eventjes inkomen, maar al snel kreeg het verhaal me in zijn greep. 

Reckless girls is een vlot geschreven psychologische thriller over 7 mensen die samen (gezellig) op een prachtig onbewoond eiland vakantie vieren.

Reckless girls het verhaal

Lux McAllister woont samen met haar vriend Nicolas tijdelijk op het idyllische Maui. Ze zijn daar terecht gekomen door problemen met Nicholas' boot, want ze zouden een lange zeiltocht maken. 

Lux verdient de kost voor hun sneue onderkomen met haar werk in een hotel. Wat Nicholas de hele dag doet is een beetje vaag.Lux wil graag verder gaan met hun zeiltocht, maar Nicolas lijkt het allemaal wel prima te vinden.

'Breng je ons naar Meroe Island?'

Maar dan krijgt Nicolas het verzoek van twee meisjes, Amma en Beverly, om hen Meroe Island te brengen, en ze betalen goed. Nicholas wil dit alleen doen als Lux ook meegaat. Omdat dit een manier is om hun boot te repareren stemt Lux in.

Zij, Nicholas en de twee meisjes kunnen het goed samen vinden, en het voelt soms bijna alsof ze vriendinnen zijn. 

We zijn niet alleen

Als ze aankomen op Meroe Island moeten ze wel even slikken, want er is al een boot! Ze zijn dus niet alleen. Maar na de teleurstelling raken ze bevriend met Elisa en Jake het stel op de andere boot, en een idyllische tijd volgt.

Hoe langer ze op het eiland blijft, hoe vaker Lux een gevoel van onrust voelt. Ook maakt ze zich zorgen over de band tussen haar vriend Nicholas en Amma.

Langzaam maar zeker verschijnen er scheurtjes in het idyllische leven op het onbewoonde eiland.

Met desastreuze gevolgen.

Reckless girls opzet van het boek

Het verhaal van Reckless girls wordt vooral verteld vanuit de ik-persoon, en dat is Lux. Daarnaast zijn er korte brieven en emails van mensen die Meroe Island bezocht hebben.... Verder krijg je via sprongen in het verleden informatie over Amma, Beverly en Elisa en Jake.

Hoewel ik een enorme hekel heb aan wisselingen van perspectief en tijdsprongen, valt het in Reckless girls amper op. Sterker nog, het is welkome informatie die een extra perspectief biedt op het verhaal van Lux.

Reckless girls: niets is wat het lijkt

Kenmerkend van Reckless girls vind ik toch wel dat niets is wat het lijkt. Ik wil daar verder niet teveel over zeggen in verband met spoilers.

Het eind is ook verrassend, maar ik vond ook dat het verhaal een klein beetje uit de bocht vliegt.

Niettemin sloeg ik het boek met een tevreden gevoel dicht.

Mijn conclusie over Reckless girls

Reckless girls is een geweldige psychologische thriller over 7 mensen op een eiland. Het gaat echt over onderlinge relaties en wat het met mensen doet om langere tijd op elkaars lip te zitten, in een isolement.

Op Goodreads krijgt het boek een 3,68 bij een maximale score van 4. Ik geef het een 3,90.

Reckless girls kopen

Reckless girls is voor 5,70 te koop bij amazon.nl! Dat is een fijn bedrag voor zo'n goed boek. Daar heeft het een andere cover:

reckless girls

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *