Wie niet horen wil van Nicci French

wie niet horen wil

Ik las Wie niet horen wil van Nicci French.

Van te voren had ik er best veel zin in, want het verhaal klinkt veelbelovend.

Hieronder mijn review van Wie niet horen wil.

Wie niet horen wil - soort Whodunnit

Tess en Jason zijn uit elkaar gegaan, maar ze delen nog wel hun dochtertje Poppy. Ze gaan best goed met elkaar om, zelfs nu Jason getrouwd is met Emily. Tess is zelf ook weer aan het daten met de vriendelijke Aidan.

Wat is er met Poppy aan de hand?

Maar na een bezoekje aan haar vader komt Poppy ineens thuis met een enge, verontrustende tekening. Hij is gemaakt met dikke zwarte strepen, en laat een toren zien waar een vrouw afvalt. Bovendien plast Poppy ineens weer in bed, en gebruikt ze vreselijke scheldwoorden en schuttingtaal.

Is er iets raars gebeurd?

Tess maakt zich zorgen. Ze vraagt zich af: 'Is er iets raars gebeurd toen Poppy bij haar vader Jason was?' En als ze dan ook nog ontdekt dat Emily's broer ineens bij haar en Jason is ingetrokken met zijn hond, vindt ze dat heel verontrustend.

Langzaam maar zeker raakt Tess ervan overtuigd dat er iets aan de hand is, en dat Poppy misschien een moord heeft gezien! Ze verdenkt zo'n beetje iedereen: Jason, de man van haar beste vriendin en uiteindelijk ook haar vriend Aidan.

Tess gaat met haar verdenkingen en Poppy's kindertekening naar de politie. Hoewel die nogal sceptisch staan tegenover Tess' vage verhaal, vind ik ze niet onwelwillend.

Relatie tussen Tess en Jason verslechtert

Met een dergelijke wantrouwige houding maak je geen vrienden, en de relatie tussen Tess en haar ex Jason gaat in rap tempo bergafwaarts. Door haar speurtocht naar wat er is gebeurd met Poppy ontdekt Tess bovendien dat  Jason haar jarenlang bedrogen heeft! 

Wie niet horen wil moet maar voelen: stomme titel

Het Nederlandse spreekwoord gaat: 'Wie niet horen wil moet maar voelen.' Het is mij een raadsel waarom de titel van dit boek zo is vertaald! De oorspronkelijke titel is 'Unheard' oftewel 'niet gehoord'. 

Ik zie geen relatie tussen 'Wie niet horen wil,' en de inhoud van dit boek. Tess wil wel degelijk horen wat Poppy te zeggen heeft. Deze titel had veel beter vertaald kunnen worden in mijn ogen.

Wat ik vond van Wie niet horen wil

Helaas viel Wie niet horen wil mij enorm tegen. Zoals ik al zei: 'Ik had er zin in,' want ik houd van dit soort huiselijke verhalen. Maar neem nou alleen al die vreselijke Poppy! Wat een vervelend en verwend nest is dat zeg. 

Verder vond ik Wie niet horen wil rommelig en onlogisch in elkaar zitten. Ik snap nu eigenlijk nog steeds niet waarom Poppy die tekening maakte.

Ik geef dit boek een dikke onvoldoende: 4,5. Ik had beter verwacht van Nicci French.

Op GoodReads krijgt Wie niet horen wil een 3,66 van maximaal 4 punten. Dat vind ik vrij gul voor dit boek.

Praktische informatie over Wie niet horen wil

Wie niet horen wil is voor 22,99 te koop bij bol.com maar ik vind dit boek dat geld niet waard. 

Ik las Wie niet horen wil via Kobo Plus op mijn e-reader.

wie niet horen wil

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *