|

Ik hou je in de gaten, Joy Fielding

joy fielding
Joy Fielding is een van mijn lievelingsschrijfsters. Ik heb dan ook al haar boeken gelezen. Maar helaas worden ze er niet beter op.

Haar eerste boeken zoals 'See Jane run,' en 'Kiss mommy goodbye' vond ik heel goed. Haar nieuwste boek Ik hou je in de gaten stelde me behoorlijk teleur.

Ik hou je in de gaten: het verhaal

Als het verhaal van Ik hou je in de gaten begint is alles prima in orde. Bailey Carpenter is een succesvolle en zelfverzekerde vrouwelijke detective. Maar dan wordt ze verkracht. Ze ziet het gezicht van haar aanvaller niet, en dat maakt haar heel onzeker.

Want bijna elke man zou haar verkrachter kunnen zijn in haar beleving.

Helemaal van haar stuk stopt ze met haar werk, en durft haar flat niet meer te verlaten. Ze doucht zich wel vijf keer per dag, en besteedt uren aan het controleren van haar appartement op indringers. Bovendien heeft ze last van paniekaanvallen en nachtmerries.

Dan werpt haar halfzus Claire zich op als Bailey's steun en toeverlaat. En ook haar nichtje Jade wordt steeds belangrijker voor Bailey.

Half uit verveling en half om zich veiliger te voelen spiedt Bailey regelmatig met haar verrekijker naar het flatgebouw aan de overkant. Op een gegeven moment verdenkt ze allerlei mannen ervan haar verkrachter te zijn. Waaronder een knappe vent in het flatgebouw.

Naar goed gebruik van Joy Fielding volgt er een plottwist. De eerste is niet superonverwacht, want de gedachte was bij mij opgekomen, maar wel bevredigend.

De tweede plottwist vond ik ronduit flauw en een tegenvaller.

Bailey is een dammerige hoofdpersoon

Ik vond Bailey een vrij irritante hoofdpersoon. Ze was voortdurend gillen aan het slaken, en op een gegeven moment werd ik als lezer moe van haar voortdurende vergissing: om de haverklap denkt ze haar verkrachter te zien, en dan toch maar weer niet.

Verder vond ik het weinig sympathiek dat ze de berg geld die ze van haar vader erfde niet wil delen met haar 5 stiefzussen/stiefbroers.

Conclusie over Ik hou je in de gaten

Ik hou je in de gaten is beslist niet een van Joy Fieldings beste boeken. De schrijfstijl is matig, de hoofdpersoon drammerig en het verhaal maar matig interessant.

Praktische informatie over Ik hou je in de gaten

Ik hou je in de gaten van Joy Fielding is voor het duizelingwekkend hoge bedrag van 32,95 te koop bij bol.com. Ik vind het boek dat geld echt niet waard.

Gelukkig haalde ik het uit de bieb.

Leestip

Zusjesland

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *