De stille huisgenoot van Clémence Michallon recensie

de stille huisgenoot

De stille huisgenoot is het debuut van de Franse Clémence Michallon.

En wat een geweldig eerste boek!

Ik heb het met enorm veel plezier én spanning gelezen.

De stille huisgenoot van Clémence Michallon

De stille huisgenoot is het verhaal van 'Rachel'. Rachel is de 'quiet tenant,' maar eigenlijk is ze de gevangene van Aidan Thomas. 

5 jaar geleden ontvoerd

Vijf jaar geleden heeft Aidan Thomas haar ontvoerd met de bedoeling haar te vermoorden. Maar door een bepaalde opmerking van Rachel heeft hij zich bedacht en haar 'behouden'. Hij heeft haar vijf jaar gegijzeld in een schuur op het terrein van zijn boerderij, terwijl hij een mooi bestaan leidde met zijn vrouw en dochter.

Een verandering in omstandigheden

Maar dan krijgt Aidans vrouw kanker en overlijdt, waarop haar ouders Aidan en zijn dochter uit hun huis laten zetten. Iedereen in het dorp vindt Aidan een geweldige, aardige man die altijd voor iedereen klaarstaat. Dus is er ook iemand in het dorp die een woning voor Aidan regelt.

Gegijzeld: van schuur naar huis

Noodgedwongen neemt Aidan Rachel mee naar zijn nieuwe (t)huis. Tegen zijn dochter vertelt hij dat Rachel een kennis is die een kamer bij hen huurt. Net als in de schuur verkracht Aidan haar bijna dagelijks en ketent hij haar met een handboei aan het bed.

Over 'Rachel' 

'Rachel,' is niet haar echte naam. Het is de naam die Aidan haar heeft gegeven. Ze luistert ernaar omdat het een kwestie van overleven voor haar is. Nadat Rachel uit de schuur is, en in het huis, komt er iets in haar weer tot leven. 

De wens te ontsnappen.

Over het boek De stille huisgenoot

Het belangrijkste perspectief in De stille huisgenoot is dat van Rachel.

  • Clémence Michallon geeft de meeste hoofdstukken over 'Rachel' titels als 'The woman in the house'. Daarnaast zijn er hoofdstukken met het perspectief van Emily.  Emily is de eigenaar van een plaatselijke eetgelegenheid en is verliefd op Aidan. 
  • En er zijn geloof ik twee hoofdstukken met het perspectief van Cecilia,' Aidans dochter.
  • Verder zijn er nog hoofdstukken vanuit het perspectief van andere slachtoffers van Aidan.
Ik heb een enorme hekel aan wisselende perspectieven in boeken, maar in De stille huisgenoot is het niet erg. De manier waarop Clémence Michallon het doet is prima, en je hebt als lezer niet dat je niet meer weet wie, wie is.

Wat ik vind van De stille huisgenoot

Ik had enorm veel zin om dit boek te lezen, vanwege de intrigerende plot. En ik vond het boek ook net zo mooi als ik had verwacht. Bovendien is het enorm spannend. 
Gaat het Rachel lukken om te overleven, en te ontsnappen?

Mijn conclusie over De stille huisgenoot

De stille huisgenoot is een ijzersterk debuut van Clémence Michallon. Op Goodreads krijgt dit boek een 4,07 en daar sluit ik me graag bij aan.

De stille huisgenoot kopen?

De stille huisgenoot is voor 21,99 te koop bij bol.com of je lokale boekhandel. Dit boek is het geld zeker waard.
de stille huisgenoot

Leestip

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *