The Good Sister van Sally Hepworth


In het begin moest ik er even inkomen, maar las The Good Sister van Sally Hepworth als een trein.

Sterker nog, het verhaal had me zo in haar greep dat ik er helemaal gestresst en zenuwachtig van werd uit bezorgdheid hoe dat toch moest aflopen.

The Good Sister

The Good Sister gaat over twee tweeling zussen. Het belangrijkste perspectief is van Fern. Fern werkt bij de bibliotheek en heeft volgens mij ASS (Autisme Spectrum Stoornis). Dit merk je als lezer aan haar gedachten en gedrag, en zorgt bovendien voor een humoristische noot in het boek. Het deed me denken aan het boek The Rosie Project.

Het perspectief van haar zus Rose krijg je als lezer via haar dagboek.

Rose en Fern Castle

Uit Rose's dagboek leer je het volgende over haar: Rose is getrouwd en heeft een sterke kinderwens. Maar ze kan heel moeilijk zwanger worden, en dit heeft voor zoveel spanningen gezorgd in haar huwelijk dat haar man een tijdje naar Londen is gegaan voor zijn werk.

Rose zorgt voor Fern.

Fern Castle

Fern is vrijgezel en houdt erg van haar werk in de bibliotheek, ook al heeft ze wat eigenaardigheden. Op een dag leert ze in de bibliotheek een man kennen die haar doet denken aan het boek Where is Wally. Ze noemt hem dan ook... Wally.

'Wally' en Fern hebben een enorme klik, en Fern besluit om te proberen zwanger van hem te worden, en het kind aan haar zus Rose te geven. Maar naarmate hun relatie zich verder ontwikkelt vergeet Fern dit helemaal, en verdwijnt dit motief naar de achtergrond.

Is het 'veilig' om sex te hebben?

Dus als 'Wally' aan Fern vraagt of het 'veilig' is om sex te hebben, knikt Fern. Ze snapt door haar autisme namelijk niet dat hij doelt op voorbehoedsmiddelen.

Die gebruikt Fern namelijk niet.

Zo wordt ze per ongeluk alsnog zwanger!

Als Rose erachter komt overtuigt ze Fern ervan dat het geen goed idee is om het kindje te krijgen. Daarbij refereert ze naar een vreselijk ongeluk uit hun kindertijd.

Vervolgens neemt het verhaal een aantal zeer verrassende wendingen, die ik hier niet zal opschrijven want dat is jammer.

Boek trailer van The Good Sister

Mijn conclusie over The Good Sister

Ik vind The Good Sister een geweldig boek, dat je echt meezuigt in het verhaal. Toen ik het boek uit had ging ik meteen kijken of Sally Hepworth nog meer boeken heeft geschreven.

Op GoodReads krijgt The Good Sister een 4,19 van de maximaal 5 punten. Ik geef het boek een 4,5.

The Good Sister is echt een heel persoonlijk boek, met weinig actie en gebeurtenissen. De verwikkelingen ontstaan door de karakters.

The Good Sister van Sally Hepworth kopen

The Good Sister is voor 20 euro te koop bij bol.com.

Leestips

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *