|

De onschuldige slaap, Karen Perry

de onschuldige slaap

Alweer een boek waarin een verdwijning een grote rol speelt!

Karen Perry's boek De onschuldige slaap vertelt het verhaal van Harry en zijn vrouw Robin. Ze leren elkaar kennen op de kunstacademie, en worden kunstenaars. Ze gaan naar Tanger en genieten van de vrijheid die het leven hen daar biedt.

Huilbaby slaapmiddel geven...

Samen krijgen ze een zoontje Dillon. Dillon is helaas een huilbaby, die nauwelijks slaapt. En dit eist zijn tol van Harry en Robin. Sterker nog, Harry geeft Dillon regelmatig stiekem wat slaapmiddel zodat hij eindelijk eens goed slaapt. En hij en Robin dus ook.

Aardbeving verzwelgt huis en zoontje Dillon

Op een dag in Tanger is Robin jarig. Harry wil dat met haar vieren, en heeft Dillon weer wat slaapmiddel gegeven. Dan beseft hij dat hij iets is vergeten. Snel rent hij het huis uit om het op te halen. Het is maar een klein eindje van huis. Maar dan komt er een aardbeving. En als Harry in paniek weer bij zijn huis aan komt, is het weg. Verslonden door de aarde. Met zijn zoon Dillon.

Het verhaal van De onschuldige slaap speelt zich vooral af in Dublin. Na het verlies van hun zoon Dillon zijn Harry en Robin terug gekeerd naar Ierland. En Robin is gestopt met de kunst, en werkt nu bij een architectenbureau. Harry werkt nog steeds als kunstenaar.

Het verlies van hun zoontje heeft zijn sporen nagelaten bij zowel Robin als Harry én op hun relatie. Dan ziet Harry op een dag een vrouw mét zijn zoontje Dillon! Hij doet er alles aan om die vrouw en het jongetje te vinden.

Maar als Robin Harry's verhaal hoort gelooft ze hem niet. Ze denkt dat hij weer aan het doordraaien is.

Plot twist!

En dat brengt me bij het leukst aan De onschuldige slaap. Er zit een enorme plot twist in. Als lezer ben je het helemaal eens met Robin. Die Harry zit er behoorlijk doorheen zeg, en haalt zich van alles in zijn hoofd.

Maar Robin heeft een verklaring voor het jongetje die in zichzelf ook alweer schokkend is. Als lezer denk je dat je dan de waarheid kent.

Maar dat blijkt niet zo te zijn.

Over De onschuldige slaap

Ik vond De onschuldige slaap een wat saai boek. Op een gegeven moment ben ik het scannend gaan lezen. Het interesseerde me genoeg om het niet in een hoek te gooien. Maar ik had geen zin om het heel zorgvuldig te lezen.

Tot de laatste paar bladzijden dan. Die heb ik lettertje voor lettertje gelezen.

Wat mij betreft maakt de plot twist aan het eind dit boek de moeite waard.

Praktische informatie over De onschuldige slaap

De onschuldige slaap is voor 18,95 te koop bij bol.com

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *