Grady Hendrix: How to sell a haunted house

how to sell a haunted house

Zelden las ik zo'n origineel en verrassend boek als How to sell a haunted house van Grady Hendrix.

Het was mijn eerste boek van deze schrijver, maar ik ga er nu zeker meer van hem lezen!

How to sell a haunted house: het verhaal

In het boek How to sell a haunted house maak je als lezer als eerste kennis met Louise. Louise is single moeder van Poppy, en woont op grote afstand van haar ouders. Haar relatie met hen is oké, zolang ze maar niet te lang en te vaak bij elkaar komen.

Telefoontje van broer Mark: ouders verongelukt

Dan krijgt ze een telefoontje van haar broer Mark: haar ouders zijn verongelukt. Louise en Mark liggen elkaar totaal niet. Mark klinkt als een door en door verwend rotjoch, dat altijd en overal zijn zin in kreeg. 
Ten koste van Louise.
En als volwassene is hij niet veel beter.

Broer versus zus

Na het slechte nieuws pakt Louise onmiddellijk het vliegtuig naar het huis van haar ouders, en treft daar het bedrijf aan dat haar broer Mark heeft ingehuurd om het huis leeg te halen. Hij wil het namelijk verkopen. Louise krijgt het voor elkaar dat dit wordt uitgesteld, maar eenvoudig is het niet.
De gesprekken tussen Mark en Louise lopen heel moeizaam, en het is duidelijk dat ze allebei flink wat issues hebben. Mark over Louise, en Louise over Mark.

Over het huis

Afgezien van de broer-zus problemen hangt er een rare vibe in het huis. Louise's moeder was succesvol met buikspreekpoppen, en het hele huis staat vol met poppen.
Er gebeuren rare dingen.
Zoals dat Louise een aantal poppen in de garage zet, waarna die vervolgens weer op hun oude plek staan. 

How to sell a haunted house: over familie, geheimen en horror

How to sell a haunted house is een combinatie van familie issues en horror. 
  • Enerzijds is er de relatie tussen Louise en Mark. In eerste instantie klinkt Mark afschuwelijk, maar als hij zijn verhaal vertelt verandert het beeld van hem.
  • Anderzijds is er het verhaal van de rare vibe in het huis. Hoe zit het met die poppen? En met de buikspreekpop van hun moeder?

How to sell a haunted house is veel meer dan een horrorverhaal of een verhaal over families. Grady Hendrix laat bijvoorbeeld zien hoe geheimen in een familie doorwerken in volgende generaties.

How to sell a haunted house: humoristisch!

Hoewel het boek over serieuze zaken als familieperikelen en bezeten poppen gaat is het erg humoristisch geschreven. Ik schoot echt een paar keer in de lach. Complimenten voor Grady Hendrix en zijn schrijfstijl!

Mijn conclusie over How to sell a haunted house

Ik vind dit een geweldig boek! Als je houdt van spookverhalen is dit zeker een boek voor jou. Ik was verbaasd dat How to sell a haunted house maar een 3,78 krijgt op GoodReads.
Ik geef het een 4,8 voor originaliteit en schrijfstijl.

How to sell a haunted house kopen

How to sell a haunted house is voor 13,74 te koop op bol.com
Als je houdt van spookhuizen: lees dan ook A house with good bones!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *