|

Influence: zou jij een moord doen voor 1 miljoen volgers?

Influence

Nadat ik het boek Till death do us part van Daniel Hurst uit had, wilde ik meer van deze schrijver lezen. Dat werd het boek Influence.

Nieuwe schrijver ontdekt: Daniel Hurst!

Het is niet zo vaak dat ik een schrijver zo leuk vind, dat ik meer boeken van hem of haar wil lezen. Maar Daniel Hurst blijkt er zo eentje! Hij combineert originaliteit met wat ze in het Engels een 'wicked sense of humor' noemen. Daar houd ik van. Ook al zijn zijn boeken psychologische thrillers, toch schiet ik er regelmatig bij in de lach.

Influence - deel 1 van de Influencing Trilogie

Het tweede boek dat ik van Daniel Hurst las is het boek Influence, dat deel uitmaakt van een heuse trilogie: de Influencing Trilogie.

In Influence neemt Daniel Hurst je mee in de wereld van de influencers! In plaats van Instagram heb je daar PhoGlo. Ik vond het allemaal enorm herkenbaar, en een goede spiegel van het leven van influencers en de rol van Instagram. Zoals:

  • Het gebruik van filters voor een mooier plaatje
  • Het belang van de juiste hashtags
  • De voortdurende inzet om meer volgers te krijgen
  • De verplichting om aan te geven als iets een gesponsorde post is
  • De bakken met geld die je kunt verdienen als je succesvol genoeg wordt als influencer
  • De vele wannabe's

Influence - het verhaal

In het eerste deel van Influence maak je als lezer eerst kennis met een succesvolle influencer. Je leert dat zij onlangs haar samenwerking met de man, Sebastian die haar heeft geholpen heeft opgezegd, en nu de dreiging voelt dat hij haar daarvoor gaat afstraffen. Die angst blijkt terecht, en zo komt Emily Bennett op het toneel als haar vervanger.

Sebastian

Sebastian heeft in totaal 8 influencers onder zijn hoede. Hij gebruikt ze om rijker te worden, door hun invloed aan te wenden om er zelf beter van te worden. Als ze niet doen wat hij zegt laat hij ze vermoorden. Zaken zijn zaken.

Emily Bennett

Emily Bennett is zich eerst de koning te rijk als Sebastian haar aanbiedt om haar te helpen een succesvolle influencer te worden. Het werkt ook echt, want haar volgers schieten omhoog. Maar ja, dan komt op een gegeven moment de aap uit de mouw. En wat Emily dan doet is zowel verrassend als slim.

Het eerste deel van Influence eindigt positief, maar de teaser van deel twee stemt somber over Emily's lot.

Mijn conclusie over Influence van Daniel Hurst

Hoewel in andere reviews gezegd wordt dat er veel fouten in Influence dan Daniel Hurst zitten, zijn die mij niet opgevallen. Ik vind het een origineel, actueel en leuk boek dat ik van harte kan aanraden. Zeker als je zelf veel doet met Instagram.

Ik volg Daniel Hurst nu zelfs op Facebook, en ben dus één van die volgers geworden als in zijn boeken ; )

Praktische informatie

Ik kocht de Kindle editie van Influence voor 99 cent.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *