De Debutant, Suzanne Hazenberg

de debutant

Hoe zou het zijn om de moeder te zijn van Joran van der Sloot?

Of van die piloot die een hele gymnasium klas de dood injoeg?

Scenarioschrijfster Ymke is zo'n moeder van een kind dat iets verschrikkelijks heeft gedaan. Haar zoon Dylan verkrachtte en vermoordde twee jonge meisjes.

Ymke is de hoofdpersoon Suzanne Hazenbergs boek De Debutant.

Toen ik het boek net begon te lezen dacht ik steeds: 'Wat komt dit me bekend voor!' En wat blijkt? Het is (zelfstandig te lezen) vervolg op haar boek Thriller.

De Debutant

De Debutant gaat over Ymke. Ymke is scenarioschrijfster maar ze is er in geslaagd een manuscript te schrijven dat door een uitgeverij wordt uitgegeven tot een heus boek. Vandaar de titel van het boek 'De Debutant'.

Het boek heeft twee verhaallijnen die met elkaar verweven zijn:

  1. Ymke betreedt de wereld van uitgeverijen, schrijfers en boekenbals. Dan worden er een paar schrijvers vermoord, en ook Ymke vreest voor haar leven.
  2. De belangrijkste rode draad is eigenlijk hoe Ymke's leven verder gaat nadat haar zoon Dylan een enge moordenaar bleek te zijn. Haar huwelijk is op de klippen gelopen, haar kinderen zijn getraumatiseerd en in haar woonplaats wordt ze met de nek aangekeken.

Over De Debutant

Het eerste hoofdstuk vond ik eigenlijk een beetje saai. Ook omdat ik me halverwege realiseerde dat dit een vervolg was op het boek Thriller. Maar al snel kreeg het verhaal me toch te pakken en wilde ik graag weten hoe het nou zat. En daar houd ik van! Ik heb graag dat een boek mij meeneemt, in plaats van dat ik mezelf moet dwingen verder te lezen.
Het boek leest makkelijk weg, en ik vond Ymke een hele sympathieke en herkenbare hoofdpersoon. De dingen waarmee ze als vrouw en moeder worstelt zijn herkenbaar.

Conclusie over De Debutant

Ik zou eerst even het boek Thriller lezen en dan De Debutant. Ik was ondertussen Thriller alweer vergeten, en dat vond ik soms lastig. Ook al kun je De Debutant ook wel zelfstandig lezen.
De Debutant is makkelijk leesvoer met een goed verhaal. Ik geef het een 8.

Praktische informatie over De Debutant

De Debutant van Suzanne Hazenberg is voor 13,99 te koop bij bol.com.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *