In de bibliotheek nam ik het boek De zonde waard van Simone van der Vlugt mee. Hieronder mijn De zonde waard recensie!
De zonde waard van Simone van der Vlugt
Laat me beginnen met te zeggen dat ik het begin van dit boek geweldig vond. Mijn man zet me op zaterdag altijd af bij de bibliotheek en gaat dan onder andere kibbeling halen.
In de tussentijd haal ik dan boeken. Vaak ben ik sneller klaar dan mijn man, en dan ga ik alvast lezen in mijn boeken en tijdschriften.
Zo begon ik ook in De zonde waard.
En vanaf de eerste regel werd ik het verhaal ingetrokken! Sterker nog, op bladzijde twee was ik al zo bezorgd hoe dat moest aflopen dat mijn ogen in hun haast over de regels struikelden.
Kortom De zonde waar heeft een sterk begin.
De zonde waard recensie: het begin!
Hieronder het begin, dat ik dus heel goed vind:
‘Het meisje ligt op de achterbank van de auto. Ze lijkt te slapen, maar er is iets vreemds aan haar houding. Iets onnatuurlijks. Het portier staat open. Er gaat een schok door Ella heen als ze ziet dat de polsen van het meisje vastgebonden zijn. Ze weet wie dit kind is: Demi Hulshof, vijf jaar oud.’
Vervolgens haalt Ella snel het meisje uit de auto en gaat ervandoor. Maar ze wordt gezien, en zo zit je als lezer meteen te nagelbijten of het haar lukt weg te komen.
De zonde waard: niets is wat het lijkt
Maar vervolgens doet Ella niet wat je als lezer verwacht. Ze gaat niet met het geredde meisje netjes naar de politie!
Huh?
Hoe zit dat dan?
En zo begint een spannend verhaal met een veel plot twists en verwikkelingen.
Toch vond ik het niet zo’n goed boek
Ondanks wat ik hierboven schrijf, vind ik het al met al toch niet zo’n goed boek. Het blijft allemaal toch wat oppervlakkig, en ik vind het ook gewoon niet zo goed geschreven. Een aantal keren dacht ik aan de vuistregel voor schrijvers:
‘Show, don’t tell’.
Ik vind dat Simone van der Vlugt te veel vertelt en te weinig laat ‘zien’.
Je krijgt als lezer niet echt voeling met de karakters in het boek. Vervolgens haalt Simone van der Vlugt er halverwege ook nog het perspectief van een inspecteur bij! Ik houd helemaaaaal niet van boeken met een inspecteur in de hoofdrol.
Deze inspecteur heeft een dochter die aan de weeënremmers moet.
Ik vraag me nu nog steeds af waarom deze informatie wordt gegeven.
De zonde waard recensie van Lezer des Vaderlands
Hieronder de recensie van ‘Lezer des Vaderlands! Hij begint met ‘Het is allemaal een beetje veel.’ En als je zijn opsomming van alle elementen in dit boek beluistert, dan is dat inderdaad wel zo!
Kijk maar:
Cultuur van Jehova’s
Ontvoering
Wraak motief
Prille lesbische relatie
Gevangenisverleden
Ernstig ziek kind
Verkrachting
Naamwijzigingen
Erfenis
Bevalling
Ik moest lachen om hoe hij sommige dialogen nadoet.
De zonde waard recensie: conclusie
De zonde waard begint ijzersterk vind ik. Ook vind ik het vernuftig hoe Simone van der Vlugt haar verhaal ontvouwt. Er zitten echt verrassingen in.
Maar de oppervlakkigheid van de karakters en de schrijfstijl maken dat ik het geen geweldig boek vind.
Een week of vier is een zogenoemde coronaroman. In Het Parool las ik dat Laura van der Haar, de schrijfster van Een week of vier, dit boek min of meer per ongeluk schreef. Na de bevalling van haar dochter zes maanden geleden, was Laura nog niet weer echt aan het werk. Maar na de speech…
Juffrouw Holle is volgens de ondertitel ‘een sprookje voor de moderne vrouw’. De ondertitel dekt goed de lading, want het Juffrouw Holle zit inderdaad vol sprookjesachtige elementen. Dat maakt het een verrassend boek. Echt anders dan anders. Juffrouw Holle: het verhaal Je leest regelmatig in de media over dat de huidige generatie twintigers het moeilijk…
Door een giftige cocktail van deprimerende mediaberichten over de kwaliteit van het onderwijs en vijf kinderen die dit onderwijs ‘genieten,’ is mijn vertrouwen in het Nederlands schoolsysteem niet meer wat het geweest is. Vooral de term ‘afvoerputje van de maatschappij’ met betrekking tot het VMBO is erg bij mij blijven hangen. En laten daar nou…
Ga lekker zelf in je kracht staan. Dat is de titel van een boek met daarin verzamelde columns van Japke-d.Bouma. Ik reserveerde dit boek in de bibliotheek vanwege de titel. Ik vind al dat politiek correcte taalgebruik en van die cliché termen namelijk verschrikkelijk. En de titel vond ik om die reden aangenaam opruiend. Ik…
Nadat ik het boek Undercover in de ouderenzorg dacht ik: ‘Verschrikkelijk!’ Kun je dan als kind toch maar niet beter proberen om je ouders zo lang mogelijk thuis te houden?’ Alles is toch beter dan dat je vader of moeder urenlang in een poepluier moet zitten omdat er niet genoeg personeel is? Moeder wanneer ga je nu…
Het is prettig geschreven. Het ziet er leuk uit. De bladspiegel is aangenaam. Het enige dat niet prettig is aan het boek Jij redt het wel is het verhaal. En dat komt omdat het een heftig onderwerp is. Mine Wychen was net bevallen van haar dochtertje toen zij en haar man te horen kregen dat hij aan…