De overspelclub van Tess Stimson

In het boek De overspelclub van Tess Stimson, vertelt het verhaal van Nicholas, Malinche en de ambitieuze, jonge Sara. Nicholas en Malinche zijn gelukkig getrouwd, maar toch valt hij voor de sexy charmes van Sara.

De overspelclub: oud verhaal in vaker gedragen jasje

Het is een oud verhaal in een vaker gedragen jasje. Net als bijvoorbeeld Anna Dillon, laat Tess Stimpson alle drie de hoofdpersonen in afzonderlijke hoofdstukken aan het woord, waardoor de lezer ze alledrie goed leert kennen, en de situatie vanuit verschillende perspectieven kan beschouwen. Desondanks vond ik het een leuk boek, dat makkelijk weg leest.

De overspel club van Tess Stimson is als een Big Mac: je hebt hem wel vaker gehad, maar is toch elke keer weer lekker.

Als lezeres, vrouw en moeder voelde ik bovenal sympathie voor Malinche, en Sara is net krengerig genoeg om haar alle slechts toe te wensen. Nicholas vond ik eerlijk gezegd een slapjanus. Niet alleen kon hij zijn penis niet in zijn broek houden, ook deed hij niets om zijn huwelijk te redden. Hij gaf het simpelweg op. Wat een eikel, excusez le mot.

De overspelclub heeft respect voor het huwelijk

Wat het verhaal bijzonder maakt is de respect voor het huwelijk dat er uit spreekt, ook al zou je dat misschien niet zeggen, gezien de titel. Overspel kan het einde van een huwelijk betekenen, maar Tess Stimpson kiest niet het platgetreden pad van overspel, wraak en echtscheiding. Feitelijk is de overspelclub een een pleidooi voor de huwelijksbelofte: 'In voor en tegenspoed tot de dood ons scheidt.' In een tijd waarin er meer gescheiden wordt dan ooit, wijst Stimson er op dat een huwelijk hard werken is.

'Een huwelijk betekent hard werken. Heel hard werken. Als je er niet alles aan doet om er een succes van te maken, wordt het niets. Soms is het heerlijk en alles wat je je ervan hebt voorgesteld toen je voor het altaar stond en je beloofde elkaar lief te hebben, bij lief en leed tot de dood jullie scheidt. En soms,' zeg ik hard,' is het saai en frustrerend en moeilijk en kun je elkaar nauwelijks verdragen. Soms verveel je elkaar onnoemelijk. Er hoeft maar iets te gebeuren of de hele zaak dondert in elkaar.'

Stimson maakt een duidelijk onderscheid tussen de spanning van een prille liefde en de liefde die je samen opbouwt door de jaren heen.

'Van Nicholas hou ik met echte passie, geboren uit jaren van trouw en samen lachen en elkaar liefhebben; en ook uit tranen en ontberingen. Frustratie en vreugde, voldoening en verveling: daaruit bestaat een huwelijk, daar gaat het om bij echte liefde.'

 

De overspelclub: huiselijke beslommeringen vs. hete sex

De overspelclub schetst enerzijds een vertrouwd en huiselijk beeld van een huwelijk, en het leven als ouders, maar tegelijkertijd vliegen de hete sexscènes je om de oren. Van cacaopoeder in schaamhaar tot anale seks. Kortom: Tess Stimson geeft meer zweterige details dan mij lief was...

Mijn conclusie over De overspelclub

De Overspelclub is een aanrader voor iedereen die zin heeft in een boek over een driehoeksverhouding, maar heeft tegelijkertijd een diepere boodschap: het huwelijk is weliswaar niet altijd leuk, en zoals je je het had voorgesteld, maar het is de moeite van het vechten waard!

Praktische informatie over De overspelclub van Tess Stimson

De overspelclub van Tess Stimson is voor 19,95 te koop bij bol.com.

Leestip: Aangeraakt van Emma Fasol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *