|

The turn of the key door Ruth Ware

Wauw, dat was een spannend boek! Ik heb het over de psychologische thriller The turn of the key van Ruth Ware.

Het is één van de leukste boeken die ik in lange tijd heb gelezen. Spannend, niet teveel personages en met twists en turns die ik totaal niet zag aankomen.

The turn of the key: het verhaal

The turn of the key begint met Rowan, die vanuit de gevangenis een brief schrijft aan een mogelijke advocaat. In die brief betuigt ze haar onschuld, en vraagt ze hem of hij haar wil helpen.

De brief wordt uiteindelijk het verhaal: The turn of the key.

Rowans verhaal

Rowan vertelt hoe ze nanny werd in Heatherbrae House. Ze zorgde daar voor drie kinderen. Het was niet makkelijk want het oudste meisje Maddie verzette zich hevig tegen Rowans aanwezigheid. Tegelijkertijd beschrijft ze de griezelige sfeer in het huis, en de voetstappen die ze nacht na nacht boven haar slaapkamer hoort.

Als lezer krijg je sterk de indruk dat het daar spookt. Dat is ook Rowans angst, hoewel ze daar eigenlijk niet in gelooft.

Aan het eind van het boek ontdek je de reden dat Rowan in de gevangenis zet.

Ik kan niet te veel vertellen omdat ik dan teveel zeg

Ruth Ware heeft een prachtig verhaal geweven. Ik kan er in deze review niet teveel over zeggen, wantdan zou ik het bederven voor toekomstige lezers.

Maar laat me dit zeggen: ik kon soms gewoon niet snel genoeg lezen, zo benieuwd was ik hoe het verder ging. Mijn ogen struikelden in hun haast over de letters.

Ruth Ware of The turn of the key

 

Mijn conclusie over The turn of the key

Ik geef dit boek een 10. Ik vond er alles mooi aan. Als je het ook hebt gelezen, vertel het dan in de comments. Ik ben heel benieuwd of anderen het ook zo mooi vonden als ik.

Als je van psychologische thrillers houdt, met weinig karakters en wendingen die je niet ziet aankomen in een gezins setting dan vind je The turn of the key vast ook mooi.

Leestip: De Hulp van Freida McFadden

Praktische informatie over The turn of the key

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *