|

Overmand, Anita Terpstra

overmand, anita terpstra

Overmand is alweer zo'n prima Nederlandse thriller van een schrijfster die ik niet kende. Toch is dit Anita Terpstra's derde boek.

Overmand: het verhaal

Overmand speelt zich af in Alaska. De Nederlandse Amy viert haar vrijgezellenavond, maar wordt ontvoerd. Haar ontvoerder neemt haar mee, de ruige natuur van Alaska in.

Ondertussen blijven haar verloofde Leo en zusje Kirsten bang en bezorgd achter. Wat is er met Amy gebeurd, en leeft ze nog? En wie is haar ontvoerder?

Opzet van het boek

Je leest afwisselend het perspectief van Amy en Kirsten. Kirsten ontdekt dat zowel Amy als Leo wat geheimen hadden. Ik vond de stukken van Amy het leukst om te lezen, omdat ik die het spannendst vond.

Overmand is een rechtlijnig verhaal, met niet al teveel personages. Dat vind ik prettig, want ik kan nooit onthouden wie, wie is. Er zitten een paar verrassingen in, maar niet veel. Overmand moet het vooral hebben van de spanning over hoe het zal aflopen met Amy.

Wel was er één moment dat ik oprecht geschokt was over wat er gebeurde in het boek. Anita Terpstra is niet bang om slachtoffers te laten vallen zeg!

Conclusie over Overmand

Overmand is een prima, spannende thriller. En nu eens totaal niet in de stijl van Saskia Noort, of Esther Verhoef. Amy is bijvoorbeeld jonger dan de gemiddelde hoofpersoon in de thrillers van Noort en Verhoef, is nog niet getrouwd en heeft geen kinderen. Alleen dat al geeft een andere dynamiek.

Ik vond het boek leuk genoeg om de eerste twee boeken van Anita Terpstra ook te willen lezen.

Praktische informatie

 Overmand is voor 18.90 te koop bij bol.com

P.S. 

Houd je van psychologische thrillers van Nederlandse bodem? Lees dan ook mijn reviews van De zonde waard,  Facade van Esther Verhoef en Bonuskind van Saskia Noort.

N.B. Als je het boek hebt gelezen: kun je raden welke passage ik zo schokkend vond?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *