|

Bijna Amish, Kathryn Cushman

Bijna Amish

Verlang jij wel eens naar een rustiger, eenvoudiger bestaan?

Naar een leven waarin je niet van hot naar haar hoeft te kleppen met je kinderen, op weg naar allerlei clubjes en activiteiten?

Dan vind je het onderwerp van het boek Bijna Amish vast leuk! Want in dit boek gaan twee moderne moeders een zomer lang leven als de Amish.

Bijna Amish: de plot

In Bijna Amish gaan Julie en haar schoonzus Susan een zomer lang leven als de Amish voor een realityprogramma. Samen met hun kinderen. Julie's man blijft thuis omdat hij moet werken, en Susan is recent verlaten door haar man voor een jongere vrouw.

De reden dat ze meedoen is dat Susan hoopt naar aanleiding van de realityshow een goedlopend bedrijf op te zetten. Ze heeft namelijk geld nodig nu ze voortaan een alleenstaande moeder is.

Julie wil haar schoonzus graag steunen, maar verlangt heimelijk naar wat meer rust in haar leven. Wat dat betreft komt de deelname aan het realityprogramma voor haar op een goed moment.

Susan is degene die goed is in huishoudelijk werk en koken. Maar het is Julie die de harten van de kijkers steelt.

Een eenvoudig leven

Er gebeurt verder eigenlijk niet zoveel in het boek. Het gaat vooral over de perikelen van Susan en Julie en hoe zij en de kinderen zich aanpassen aan een leven zonder smartphones, computers en modern gemak.

Persoonlijk vond ik dat erg leuk om te lezen! Ik denk dat velen van ons zich wel eens afvragen hoe ons leven er uit zou zien zonder alle moderne technologie waarmee we omringd zijn.

Eén van de interessante observaties in dit boek is dat eenvoudig leven niet hetzelfde is als gemakkelijk.

Want iets als de was doen gebeurt weliswaar op een eenvoudiger manier, maar is veel harder werken!

Christelijk sausje

Zo nu en dan zitten er wat religieuze elementen in het boek. Bijvoorbeeld een bijbelverhaal dat wordt uitgelegd naar het dagelijks leven. Ook voor wie niets heeft met religie zijn die vergelijkingen interessant.

Conclusie over Bijna Amish

Ik vind het gegeven van Bijna Amish erg interessant. Maar de uitwerking vond ik vrij oppervlakkig. Ik denk dat er een stuk meer uitgehaald had kunnen worden. Toch is het wel een leuk boek om te lezen. Je wordt er als lezer vanzelf rustiger van!

Praktische informatie over Bijna Amish

Bijna Amish is voor 19,95 te koop bij bol.com. Die prijs vind ik vrij hoog voor dit boek.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *