The woman in the window van A.J. Finn

the woman in the window
Het boek The woman in the window van A.J. Finn is een psychologische thriller die weet te verrassen met twists and turns!

The woman in the window

De hoofdpersoon in The woman in the window is Anna. Anna was een kinderpsycholoog, maar op het moment dat je haar als lezer leert kennen leeft ze al 10 maanden als een kluizenaar.

Agorafobie

Ze leidt namelijk aan een zeer ernstige vorm van agorafobie, en durft niet buiten te komen. Anna durft zelfs niet haar ramen open te zetten, zo ernstig is haar angst voor buiten.

Anna brengt haar dagen door met kijken naar oude zwart-wit films van Hitchcock, gluren naar de buren en haar medicatie slikken met een boel alcohol. Ze is niet bepaald in goede conditie.

Dan ontmoet Anna Jane

Op een dag bekogelen een paar vervelende buurtkinderen haar huis met eieren, en Anna strompelt voor één keer naar buiten om ze weg te jagen, maar krijgt meteen een paniekaanval. Een aardige blonde vrouw helpt haar weer naar binnen. Het is Anna's buurvrouw Jane. Anna en Jane krijgen contact.

Maar een paar dagen laten ziet Anna dat Jane wordt neergestoken via haar raam, en in paniek belt ze de politie. Vervolgens blijkt Jane helemaal niet de buurvrouw te zijn, en Anna wordt weggezet als een gek die om aandacht vraagt.

Overigens heeft Anna ook contact met de zoon van Jane, voorzover dat mogelijk is als je leeft als een kluizenaar.

Niets is wat het lijkt in The woman in the window

In deze psychologische thriller is vrijwel niets wat het lijkt! Ik werd meerdere keren flink verrast. Sommige plot twists vermoedde ik, maar dan A.J. Finn alsnog een verrassing voor me in petto.

Dat maakt The woman in the window wat mij betreft een goed geschreven boek. Ook zijn er gelukkig niet enorm veel karakters, waarvan ik de namen nooit kan onthouden.

Trailer van The woman in the window

 

Mijn conclusie over The woman in the window

Als je houdt van psychologische thrillers, die zich richten op een persoonlijke sfeer en huiselijke setting, dan is The woman in the window vast wel iets voor jou. Ook denk ik dat Joy Fielding liefhebbers dit een mooi boek zullen vinden.

Praktische informatie over The woman in the window

The woman in the window is voor 11,99 te koop bij bol.com. Ik ga ervan uit dat het boek in het Nederlands vertaald zal worden.

De film van het boek wordt verwacht op 4 oktober 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *