She Lies Close van Sharon Doering

She lies close

She Lies Close is een combinatie van psychologische thriller en momlit boek. Je weet wel, met de liefhebbende moeder die worstelt om alle ballen in de lucht te houden.

In dit geval heet de jonglerende moeder Grace Wright.

Ondanks het feit dat de ingrediënten op het oog klinken als het zoveelste boek over vrouwen die het moeilijk hebben om baan en gezin te combineren, is She Lies Close echt de moeite waard. 

Sharon Doering maakt van Grace namelijk een heel herkenbare persoon en moeder, in al haar kwetsbaarheid. En Grace zegt en denkt soms dingen over het moederschap die heel raak zijn.

Quotes uit She Lies Close

Over saaiheid:

'Do I really enjoy boring?

Yes. Yes, I do.

Life is a constant string of fast balls. 

I am content when the pitcher takes a break to talk with the coach, and I get to stand there and do nothing. 

I'm baffled when pregant couples say they don't want to find out the sex of their unborn baby becasue there are so few surprises in life.

So few surprises in life?!

Every moment is a surprise.

I don't even know what I will do.

I am random, inconsistent, and unpredicatable.

Unknowable.'

Over kinderen

'Kids are takes. They poke their little straws into your Capri Sun soul and they suck.'  

Over de eindeloze klusjes in huis:

'The chores seem towering and endless. In a moment of profound laziness, I look forward to death.' 

She Lies Close: het verhaal in een notendop

Grace Wright is recent gescheiden en woont samen met haar kinderen in een huis dat ze net gekocht heeft. Dan hoort ze van één van haar buren dat haar buurman een verdachte is in de zaak van de verdwijning van de vijfjarige Ava. Vanaf dat moment kent Grace geen moment rust meer. Ze is als de dood dat de betreffende buurman haar dochter of zoontje iets zal aandoen.

Behalve dat, is Grace iemand die zich over veel dingen, heel veel zorgen maakt. Ze ziet overal mogelijke ongelukken en rampen. Ondertussen doet ze enorm haar best om haar kinderen goed op te voeden en een lieve en leuke moeder te zijn. Dat valt niet altijd mee, zeker niet als ze 's ochtends op tijd de deur uit moet om naar haar werk als juf te gaan.

Ondertussen worstelt Grace ook nog met het bedrog van haar ex-man die haar vijf keer bedrogen heeft. Grace was gelukkig in hun huwelijk, en zijn verraad heeft haar diep geraakt en gekwetst.

Het thriller aspect

Terwijl ze zich door het leven worstelt heeft Grace last van slapeloosheid, slaapwandelen, rare dromen en Als hij vervolgens echt vermoord blijkt te zijn denkt Grace dat zij het heeft gedaan. Dat zorgt uiteraard voor nog meer stress, zeker als ze een affaire krijgt met de politieman die op de zaak is gezet, die een oude bekende van Grace blijkt te zijn.

Luister en kijk naar het eerste hoofdstuk

In onderstaand filmpje wordt het eerste hoofdstuk voorgelezen, en Sharon is ook aanwezig.

Wat She Lies Close de moeite waard maakt

Wat She lies close de moeite van het lezen maakt is de schrijfstijl van Sharon Doering, en het intrigerende verhaal. Aan het eind vond ik de afwikkeling van het verhaal wel erg abrupt. Net alsof iemand had gezegd: 'En nu in twee pagina's een eind eraan breien Sharon!' 

Ineens krijg je met terugwerkende kracht allerlei gebeurtenissen en ontknopingen te horen. Dat vond ik wel een beetje jammer, en niet helemaal in stijl met de rest van het boek.

Maar de ontknopingen waren wel bevredigend, en 'klopten'.

Dus al met al, ben ik toch positief over dit boek. Ik geef het een 8.

Praktische informatie over She Lies Close

She Lies Close is voor 13,99 te koop bij bol.com. Maar bij amazon.nl heb je hem al voor maar 7,99! En zij bezorgen nog gratis ook!

Het is het eerste boek van Sharon Doering.

Sharon Doering heeft ook een eigen website: sharondoering.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *