|

Van naald tot draad - Amish roman review

van naald tot draad

Op het blog Hoofdtaal van Naomi kwam ik haar recensie tegen van het boek Van naald tot draad.

Niet te verwarren met het boek Van naald tot draad van Elke Vanelderen. Dat is een non-fictieboek om je te helpen met leren naaien.

Deze review gaat over de Amish roman van Tricia Goyer en Sherry Gore.

Van naald tot draad van Tricia Goyer en Sherry Gore

Naomi heeft meerdere boeken van Tricia Goyer en Sherry Gore gelezen, en Van naald tot draad is de derde uit een reeks.

De Amish roepen bij mij een beeld op van een eenvoudig leven met veel rust en stilte, en een gemeenschap waarin iedereen elkaar helpt en voor elkaar klaar staat.

Een mooi beeld dus, en daarom besloot ik dat ik Van naald tot draad ook graag wilde lezen. Ik reserveerde het in de bibliotheek en een paar dagen later kon ik het al ophalen uit de bibliotheek.

Hieronder mijn Van naald tot draad review.

Van naald tot draad

In deze Amish roman Van naald tot draad draait het om Joy. Joy's grootste wens is om te trouwen en kinderen te krijgen. Ze voelt zich sterk aangetrokken tot de knappe Matthew en de aantrekkingskracht lijkt wederzijds te zijn.

Filmploeg naar Pinecraft

Maar dan komt er een filmploeg naar het plaatsje Pinecraft en raakt Joy hierbij betrokken. In eerste instantie om ze de weg te wijzen, later om advies te geven over het Amish' leven en uiteindelijk krijgt ze zelfs een kleine rol in de serie.

Langzaam maar zeker raakt Joy steeds meer betrokken bij de English

Eigenlijk wil Joy dat allemaal niet, maar de omstandigheden zorgen ervoor dat ze ondanks haar twijfels steeds meer betrokken raakt bij 'the English'. Daar komt bij dat Joy's vader ernstig ziek is, en dat een levensverlengende behandeling veel meer geld kost dan Joy's familie heeft. Door te gaan werken met de filmploeg kan Joy genoeg verdienen om de behandeling mogelijk te maken.

Matthew wordt woedend

Niks aan de hand zou je denken, maar dan moet je net Matthew hebben. Die is namelijk enorm bezig met wat 'anderen' wel niet denken. Hij voelt zich enorm in zijn mannelijkheid aangetast dat Joy het lef heeft om keuzes te maken die hij afkeurt. 

Joy heeft zendingsdrang

Eerst lijkt het nog oplosbaar als de Amish gemeenschap gaat helpen met het geld voor de behandeling van Joy's vader. Maar tegen die tijd voelt Joy een roeping om de filmploeg met God te laten kennismaken. Ook al kost het haar de liefde van haar leven, toch kan Joy niet anders dan gehoor te geven aan die roeping. Maar ze doet dat met veel pijn in haar hart en treurt om Matthew en haar verloren toekomst.

Nu vindt Matthew natuurlijk helemaal dat Joy asociaal is, want ze hóéft het nu niet meer te doen voor het geld. En ook al probeert ze aan Matthew uit te leggen dat er een groter doel in het spel is, hij is te verblind door zijn eigen vooroordelen om haar te horen.

Wat ik vond van Van naald tot draad

Ik vond Van naald tot draad een gezellig en sfeervol boek. Het plaatsje Pinecraft klinkt pittoresk, evenals het Amish' leven.

Maar ik denk dat ik teveel last had van mijn moderne leven, want ik kon totaal niet meevoelen in het verdriet om die irritante Matthew! Wat een eikel zeg. 

Wie denkt hij wel niet dat hij is?!

Bovendien lijkt hij mij een gevaarlijk type om mee te trouwen: hij wordt regelmatig bijna blind van woede. Er waren momenten waarop ik dacht dat hij gewelddadig zou worden.

Ook vond ik Joy een beetje een dweil. Tuurlijk is het sterk van haar dat ze haar eigen weg durft te gaan, maar kom op zeg, die Matthew deed gewoon echt heel stom tegen haar.

Leuke recepten en spreuken

Behalve het verhaal vond ik de recepten in Van naald tot draad erg leuk, evenals de wijze spreuken. Sommige recepten zou ik zo wel eens willen maken!

Mijn conclusie over Van naald tot draad

Mijn uitstapje naar het pittoreske Pinecraft is me goed bevallen, maar ik denk toch niet dat ik nog meer Amish romans van Tricia Goyer en Sherry Gore ga lezen. Daarvoor vind ik de schrijfstijl te overdreven en voel ik teveel verzet tegen de ideeën in de boeken.

Op GoodReads krijgt Van naald tot draad een score van maar liefst 4,22. Zelf geef ik dit boek een 3,2 en dat is vanwege de sfeer.

Van naald tot draad kopen

Je kunt Van naald tot draad van Tricia Goyer en Sherry Gore voor maar liefst 22,50 kopen bij bol.com. Dat vind ik best duur voor dit boek. Maar goed, je hebt dan wel een fijne feelgood Amish roman te pakken.

De Engelse versie vind ik veel leuker en fleuriger dan de Nederlandse vertaling:

van naald tot draad

Leestips voor wie Amish houdt

Lees nu ook Naomi's review van Van naald tot draad

Wat vind jij van Amish romans?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *