|

Leanne Pots: christelijke feelgoodroman Ik red me wel

Ik red me wel

Leanne Pots' christelijke feelgoodroman Ik red me wel las ik naar aanleiding van een review van Naomi van het blog Hoofdtaal.

Ik red me wel leek me leuk om verschillende redenen:

  • Een stadsmeisje dat verhuist naar het platteland. Sinds we zelf van de stad naar het platteland verhuisden lees ik graag andermans ervaringen
  • Ik had wel zin in een huiselijk boek met een hoog gezelligheidsgehalte.
Voldeed Ik red me wel van Leanne Pots aan mijn verwachtingen?

Leanne Pots: Ik red me wel

In Ik red me wel, gaat 'de stadse' Nora noodgedwongen 4 weken in het boshuisje van haar oma in de Twentse bossen wonen. Nora heeft daar helemaal geen zin in, want ze vindt het platteland stom. Ze houdt van de gemakken van de stad en haar leven in Haarlem.

4 weken in boshuisje wonen om het te erven

Maar Nora's oma heeft in haar testament gezet dat Nora haar boshuisje alleen krijgt, als ze er 4 weken gaat wonen. Vandaar dat Nora zuchtend en steunend naar Twente komt, met als doel het huisje op te knappen en te verkopen.

Buurman Abel

Meteen na haar aankomst ontmoet ze al haar aantrekkelijke buurman Abel. Een biologieleraar en parttime boer. Hij is vriendelijk en biedt haar zijn hulp aan, maar daar moet Nora niets van weten.
Nora heeft namelijk nogal wat issues.
En Abel vindt Nora weliswaar aantrekkelijk, maar ze is totaal geen optie voor hem want hij wil een vrouw die van het boerenleven houdt. En als Nora iets niet is, dan is het dat wel.
Niks aan de hand dus, maar ondanks zichzelf ontwikkelen ze toch gevoelens voor elkaar. Om de haverklap verschijnen er glimlachen om hun mond, ontmoeten  hun ogen elkaar en krijgen ze het warm.

Mensen met bagage

Zowel Nora als Abel zeulen de nodige figuurlijke bagage met zich mee. Nora is getraumatiseerd door haar moeder, die erg afhankelijk was van haar vader. Dat heeft ervoor gezorgd dat Nora enorm afwerend is naar mannen, en enorm op haar onafhankelijkheid is gesteld.

Als er een t-shirt was met Zelf Doen erop, dan zou Nora het dragen.

Abel op zijn beurt heeft ook een trauma met dank aan zijn ouders. In zijn beleving heeft zijn moeder zijn vader gedwongen te stoppen met boeren. Vandaar dat hij alleen een vrouw wil die houdt van het boerenleven.
Hoewel ze rationeel gezien niets met elkaar willen, laten hun gevoelens zich niet ontkennen. En als Nora voorstelt om er gedurende de 4 weken dat ze in Twente is, daar aan toe te geven stemt Abel in.
Ze hebben het enorm naar de zin, totdat Nora erachter komt dat Abel meer wil.
Ze pakt acuut haar koffers en gaat terug naar Haarlem.

Mijn conclusie over Ik red me wel van Leanne Pots

Ik red me wel is een eenvoudig en pretentieloos verhaaltje dat zich afspeelt in de pittoreske omgeving van het Twentse platteland. Niks mis mee, maar toch viel het me tegen.

Ik raakte niet betrokken bij de personages

Ik raakte niet betrokken bij de karakters, en ik vond de psychische ballast van Nora en Abel nogal overtrokken.

Ik red me wel: niet zo gezellig als ik hoopte

Daarnaast, en dit is mijn grootste teleurstelling, was het boek lang niet zo gezellig als ik had gehoopt. Het was minder huiselijk dan ik verwachtte, en ook miste ik het contrast tussen platteland en stad.

Uiteindelijk heb ik dit boek dan ook met grote hink-stap-sprongen uitgelezen.

Mijn conclusie over Ik red me wel van Leanne Pots is dat het best aardig is, maar ik vond het niet geweldig.
Ik heb dus niet de neiging om volgende boeken van Leanne Pots ook te willen lezen.
Maar dat neemt niet weg dat het een prima, hapklare brok is.

Christelijk sausje

En er zit ook nog her en der een christelijk sausje over, en dat kan denk ik ook aansprekend zijn. Zo gaat Abel niet achter Nora aan als ze van hem wegvlucht, maar gaat hij in plaats daarvan voor haar bidden...
Tsja.
Op GoodReads krijgt Ik red me wel maar liefst 4 sterren. Zelf vind ik 3,25 een mooie score voor dit boek.

Ik red me wel van Leanne Pots kopen

Ik red me wel van Leanne Pots is voor 22,99 te koop bij bol.com of je lokale boekhandel.
Dat vind ik persoonlijk teveel geld voor wat dit boek is.
Een andere christelijke roman is Van naald tot draad en Toch ben ik niet alleen

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Het lijkt me zonde van mijn tijd om dit boek te lezen. Moest wel even lachen omdat Abel ging bidden i.p.v. achter Nora aan te gaan. Zo onwerkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *