| |

Zusjesland

zusjesland

Zusjesland gaat, de naam zegt het al, over zusjes. Tweelingzusjes om precies te zijn.

Allebei worden ze geboren met helderziende gaven. Maar terwijl Violet haar gave omarmt, wil Kate er niets van weten. Terwijl Violet geen enkele opleiding afmaakt en geen vaste relatie heeft, trouwt Kate en krijgt samen met haar man twee kinderen.

Dan voorspelt Violet een aardbeving.

Zusjesland: tsja

Veel meer valt er eigenlijk niet te zeggen over Zusjesland. Best knap om 460 pagina's te vullen met wat eigenlijk nietszeggende tekst is. Toen ik het boek dichtsloeg na de laatste bladzijde dacht ik: 'Tsja. Waar gíng het nou eigenlijk om en over?' Eerlijk gezegd weet ik het antwoord nog niet.

Zusjesland is gewoon een voortkabbelend verhaal over twee zussen in de dertig. Er gebeurt eigenlijk weinig tot niets. En het grootste deel van het boek gaat over het verleden, en hoe ze hun leven hebben geleid tot dusver. Eigenlijk gebeurde er meer in het verleden dan in het heden waarin het boek zich afspeelt.

Hoewel ook in het verleden weinig gebeurde trouwens.

Zusjesland: over moeder zijn

Het leukste aan Zusjesland vond ik nog het huis, tuin, en keuken bestaan van Kate. Ze is thuisblijfmoeder en zorgt dus fulltime voor de kinderen. Het was wel leuk om over haar dagelijkse besognes te lezen.

Eén van de redenen dat Kate van haar gave af wil is de voortdurende angst die ze heeft dat haar kinderen iets engs zal overkomen.

Want hoe weet ze nou of die angst reëel is en een voorspelling, en hoeverre het gewóne angst is?

Dit vond ik nog het beste van het hele boek eigenlijk.

Conclusie over Zusjesland

Zusjesland leest makkelijk weg, en het verhaal kabbelt rustig voort. Achteraf vind ik het boek behoorlijk dik voor het verhaal dat het vertelt. Maar voor wie behoefte heeft aan een relaxed boek, dat je gemakkelijk weer weg legt, is Zusjesland wel oké. Op GoodReads krijgt het boek een 3,37. Dat vind ik nog ruim.

Praktische informatie

Zusjesland is voor 30,20 te koop bij bol.com of je plaatselijke boekhandel. Maar persoonlijk zou ik dat bedrag er niet aan willen uitgeven.

zusjesland

Leestip

Zusjes

Wat vond jij van dit boek?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *