|

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt (DVD)

help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt dvd

Heb jij wel eens dat je een programma kijkt waarvan je weet dat het grappig moet zijn? Maar dat je er niet om kunt lachen?

Dat had ik met de theater registratie van Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt. Ze maakten de obligate grappen, maar ik voelde me vooral ongemakkelijk. Was het omdat de grappen zo belegen waren? Was het omdat ze een hoog 'Lach of ik schiet gehalte' hadden?

Of ben ik gewoon een stuk chagerijn dat geen cabaret weet te waarderen?

Aangezien ik mezelf niet als een stuk chagerijn beschouw, ga ik uit van grappen die ver over de datum zijn.

Over 'Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt'

'Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt' is een muzikale cabaret-comedy show. Hoofdrolspelers zijn Bastiaan Ragas en zijn vrouw Tooske.  In de voorstelling staat de aanstaande vader centraal. Van het zwanger worden tot de bevalling.

Maar dat laatste heb ik niet gezien, want na 20 minuten hield ik het niet meer vol, en heb ik de tv uitgezet.

Irritante inconsistenties

In de 20 minuten dat ik met kromme tenen naar de voorstelling keek, vielen me een paar dingen op. Van die dingetjes die niet kloppen, en aan je gaan klagen. Zoals de vraag waarom Bastiaan Ragas gewoon Bas heet, en de echte namen van zijn kinderen gebruikt. Maar dat zijn vrouw Toaske ineens Charlotte heet.

En wat te denken van een vrijpartij waarvan ze 2 dagen later overtijd is, en zwanger?! Iedereen weet dat een menstruatiecyclus gemiddeld 28 dagen is. Halverwege, gemiddeld rond dag 14, ovuleert een vrouw en kan ze dus zwanger worden. En dan ben je dus echt niet twee dagen later al 'overtijd'!

Waarom heeft Tooske haar man hier niet even over getipt?! Of iemand anders?

Misschien waren er nog wel meer dingen die niet kloppen, maar dat weet ik dus niet, want toen was ik al afgehaakt.

Wel moet ik toegeven dat Tooske na drie zwangerschappen een schitterend figuurtje heeft.

Schuttingtaal

Wat ik ook niet zo leuk vond was de schuttingtaal. Waarom moet altijd alles zo plat zijn? Waarom moet vrijen n-e-u-k-e-n genoemd worden, en het liefst zo vaak mogelijk?

Conclusie

Ik vond de theaterbewerking van Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt niet leuk om te zien. Maar ik sluit niet uit dat dit komt omdat ik inmiddels vijf kinderen heb, en de babyfase ontgroeid ben. Het zou best kunnen als je nog in de prille zwangerschapfase zit, het wel leuk is.

Maar dan nog vind ik het hoge schuttingtaalgehalte een domper.

Praktische informatie

De dvd van Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt is voor13,99 te koop bij bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *