|

The closer you get, Mary Torjussen

n

Ruby en haar baas Harry zijn verliefd. Zo verliefd dat ze met elkaar afspreken dat ze hun partners gaan verlaten, en samen verder zullen gaan.

Maar nadat Ruby haar man inderdaad heeft verlaten, en in de hotelkamer waar ze hebben afgesproken op Harry wacht, komt hij niet opdagen.

In eerste instantie denkt Ruby dat hij simpelweg wat te laat is, maar het hele weekend wacht ze tevergeefs op hem.


Per direct ontslagen

Op maandag gaat ze naar haar werk, in de hoop Harry daar te zien en een verklaring te krijgen, maar ze komt niet ver. Ze wordt opgevangen bij de ingang en per direct ontslagen.

Ruby blijft met lege handen achter. Geen huis, geen baan, geen geliefde en geen inkomen.

Wat volgt is Ruby's ontreddering, en hoe ze zichzelf bij elkaar raapt.

The closer you get: psychologische thriller

Maar let op: dit is geen chicklit, waarbij de bedrogen vrouw zichzelf een make-over geeft en vervolgens alsnog een succes wordt. The closer you get is meer een psychologische thriller.

De opbouw van The closer you get

In eerste instantie leer je als lezer Ruby kennen, en gaat je sympathie naar haar uit. Maar ergens halverwege het boek wisselt het boek naar het perspectief van de echtgenote van Harry: Emma.

Hoewel Emma in eerste instantie vanuit de blik van Ruby manipulatief en vervelend lijkt, is ook zij sympathiek. Mary Torjussen slaagt erin om beide vrouwen even sympathiek te maken. Het is lastig te bepalen 'voor wie je moet zijn,' om het maar even zo te zeggen.

Het thrillerelement

Het thrillerelement is dat er rare dingen gebeuren rondom Ruby. Zo heeft ze een paar keer het gevoel dat er iemand in haar huis is geweest, heeft iemand haar 06-nummer op een sex site gezet en wordt ze gevolgd door een auto.

Toch vind ik deze thrillerelementen ondergeschikt aan het proces van ontreddering waar Ruby in zit.

Over Ruby en Emma

Ruby

Ruby is een zachtaardige, onzekere en lieve vrouw die in een slecht huwelijk terecht is gekomen. Hoewel haar man haar niet sloeg, maakte hij haar psychologisch langzaam maar zeker kapot. Het is haar liefde voor Harry die Ruby helpt om uit dit huwelijk te ontsnappen.


Emma

Emma is een krachtige, zelfverzekerde vrouw met een goed huwelijk. In tegenstelling tot Ruby staat ze sterk in haar schoenen.

Zoals ik het lees had die stomme Harry geen enkele reden om vreemd te gaan. En hoewel hij een aardige man heet te zijn, is hij ook zwak en onbetrouwbaar. Ook al zijn zijn gevoelens voor Ruby oprecht, toch laat hij haar vallen als een baksteen als het moeilijk wordt.

Mijn mening over The closer you get

Ik vond The closer you get een amusante thriller, maar het is niet geweldig. Fijn vond ik dat het draait om maximaal 2 personages, en dat er geen ingewikkelde verhaallijnen in zitten. Al met al is het een vrij simpel verhaaltje, dat net iets uitsteekt boven de gemiddelde chicklit roman. Maar niet veel.

Als je zin hebt in een makkelijk, amusant boek over twee bedrogen vrouwen en vrouwelijke solidariteit dan is The closer you get best de moeite waard.

Praktische informatie over The closer you get

The closer you get is voor 18,99 te koop bij bol.com. Ik vind dat vrij duur voor wat dit boek is. Meer dan een tientje zou ik er niet voor over hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *