|

Grey van E.L. James

grey e.l. james
Ik heb eindelijk het boek Grey van E.L. James gelezen.

Grey is de opvolger van Fifty Shades of Grey, en biedt het mannelijke perspectief van Christian Grey. In de trilogie Fifty Shades of Grey wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van de vrouwelijke hoofdpersoon: Anastasia.

En nu krijg je dus als lezer een kijkje in het hoofd van de 'fifty shades of fucked up' Christian.

Grey: het verhaal

Het verhaal van Grey komt overeen met het verhaal van Fifty Shades of Grey. Onervaren knappe vrouw ontmoet machtige en succesvolle zakenman en ze krijgen een relatie. De gebeurtenissen zijn herkenbaar en hetzelfde. Het enige verschil is dat je ze nu beleeft vanuit Christians perspectief.

In eerste instantie leek me dat wel leuk. Want wat bezielt deze succesvolle, knappe, dynamische man?'Ben je nou helemaal van de pot gerukt Christian Grey?!'

Maar het spijt mij te moeten zeggen dat hoe beter ik Christian Grey leerde kennen hoe meer ik de neiging had om hem eens flink bij zijn oor te pakken en op scherpe toon te vragen:

'Zeg, ben jij nou helemáál van de pot gerukt?! Met je maffe zweepjes en stalkerige gedrag? Dat is niet oké Christian!'

Dat verraste mij, want in de oorspronkelijke Fifty Shades of Grey trilogie kon ik Christian Grey nog wel zien als het monster uit Beauty and the Beast. Hij leek dan wel lelijk van de buitenkant, maar eigenlijk had hij gewoon de liefde van een goede vrouw nodig om te veranderen in een prins.

Maar de Christian Grey uit het boek Grey vond ik irritant, asociaal en vrouwonvriendelijk. Halverwege was ik hem zo zat, dat ik het boek verder scannend heb gelezen.

Conclusie over Grey

Het boek Grey is weinig positief ontvangen, en werd niet zo'n hit als de Fifty Shades of Grey trilogie. Nou werden die boeken ook al neergesabeld vanwege de slechte schrijfstijl, maar populair waren ze wel.

Van het boek Grey heb ik verder eigenlijk weinig gehoord. Het kwam uit, en ging roemloos ten onder.

Wat mij betreft doet het boek Grey het personage van Christian Grey geen goed. Het ontmaskert hem als wat hij zelf al zegt: 'Fifty shades of fucked up.'

Mijn advies is dan ook: laat het boek Grey links liggen. Het boek is even slecht geschreven aan de reeks, en voegt niet positiefs toe aan het verhaal.

Ik geef het boek een 5.

Praktische informatie over Grey

Grey is voor de vriendelijke prijs van 15,- te koop bij bol.com. Meer is het boek ook echt niet waard.

Haar nieuwste boek is The Mister waarover ik ook een review schreef!

10 reacties

  1. Dat Grey irritant, asociaal en vrouwonvriendelijk is, dat had ik niet verwacht. Ik zal net als jij eerst er nieuwsgierig naar zijn perspectief en zin kant van het verhaal. Als ik de recensie zo lees dan denk ik niet dat ik er moeite voor doen om hem te lezen. Terwijl ik Fifty Shades of Grey wel had gelezen. Zonde en jammer zeg.

  2. Ben heel benieuwd nu... Bij de eerste delen bladerde ik de seks scenes door. Ik ben een boekenwurm, dus zal zeker vaker hier komen spieken. Leuke site Nicole (Jeske van De Mama Company 😉 )

  3. Ik ben het er niet helemaal mee eens. Onderhoudend vond ik het boek nog wel. Ik heb het alvast uitgelezen en zou de opvolger ook lezen moest die er komen.
    Maar dat ben ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *