The Stranger in the mirror van Liv Constantine

the stranger in the mirror

The Stranger in the mirror van Liv Constantine vertelt een bekend verhaal, maar wel met een twist. 

De hoofdpersoon, Addison heeft geheugenverlies.

Addison: geen herinneringen

Ze heeft geen idee wie ze was. Twee jaar geleden werd ze opgepikt door de gepensioneerde Ed, en liefdevol in huis genomen door hem en zijn vrouw. In de daaropvolgende twee jaar kreeg Addison een relatie met Gabriel en ze gaan zelfs trouwen. Addison blijkt een talent voor fotografie te hebben, en dat resulteert in een tentoonstelling in een galerie.

Ik ben je man!

Tijdens die tentoonstelling verschijnt de knappe Julian die zegt dat hij Addisons echtgenoot is en dat ze samen een dochtertje hebben. Addison gaat met Julian mee, en langzaam maar zeker begint ze hem en haar leven met hem te herinneren.

Opzet van The Stranger in the mirror

Om onduidelijke redenen wordt The Stranger in the mirror vanuit 3 perspectieven verteld:

  • Addison
  • Julian
  • Blythe, de moeder van Addisons verloofde Gabriel
Ik houd niet van wisselende perspectieven, en in dit geval vond ik het beslist irritant. Alledrie de personages lijken sympathiek en eerlijk, maar toch.

The stranger in the mirror is ongeloofwaardig

Ondanks de leuke ingrediënten vond ik The stranger in the mirror saai en kon ik er moeilijk mijn gedachten bij houden. Het was gewoon niet interessant. Een belangrijke reden is denk ik dat de karakters en het verhaal oppervlakkig zijn. Bovendien is Addison niet geloofwaardig. Ze was dol op Gabriel en toch laat ze hem ogenschijnlijk vrij makkelijk achter voor Julian.

Mijn conclusie over The stranger in the mirror

The stranger in the mirror is een oppervlakkig geschreven verhaal met goede ingrediënten die daardoor niet tot hun recht komen. Het beste wat ik ervan kan zeggen is dat Liv Constantine een redelijk originele twist heeft bedacht, maar die komt vervolgens tot vervelens toe voor in het verhaal.
Op GoodReads krijgt dit boek een 3,71 maar ik geef het een 2,4. Geen aanrader wat mij betreft. Lees dan liever het boek See Jan, Run van Joy Fielding. Dat gaat ook over een vrouw met geheugenverlies, maar is wel mooi. Of Het leven van een ander.

The Stranger in the mirror kopen

The Stranger in the mirror is voor 16,99 te koop bij bol.com maar het mag duidelijk zijn dat ik dit boek dat geld niet waard vind.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *