|

De zorgen zijn voor morgen van Daphne Deckers

de zorgen zijn voor morgenDe zorgen zijn voor morgen is een bundeling van 75 columns van Dapnhe Deckers. Ze zijn eerder verschenen in Vrouw Magazine.

Ik nam het boek mee uit de bibliotheek.

De zorgen zijn voor morgen

De zorgen zijn voor morgen leest prettig weg. Vergeleken met bijvoorbeeld Sylvia Wittemans venijn is de stijl van Daphne Deckers een stuk milder. Dat maakt het lezen van haar column tot een rustig, aangenaam tijdverdrijf. Het kabbelt bijna.

De onderwerpen

De onderwerpen in De zorgen zijn voor morgen zijn gevarieerd. Ze gaan over relaties, moederschap, kinderen die ouder worden, maar ook over een boek over seks schrijven en jumpsuits.

Is Daphne Deckers heel gewoon?

Tijdens het lezen dacht ik een paar keer: 'Eigenlijk klinkt Daphne Deckers heel 'gewoon'. Veel van haar zorgen en beslommeringen zijn heel herkenbaar. Maar dan zegt ze ineens dingen als:

'Sinds mijn roman Alles is zoals het zou moeten zijn is verfilmd, heb ik een beetje inzicht gekregen in hoe moeilijk het is om in Nederland een film van de grond te krijgen.'

Of ze vertelt nonchalant over de tijd dat in New York woonde, of in Milaan. In die zin is De zorgen zijn voor morgen een wonderlijke mix van Hollandse nuchterheid en en een film-sterachtig bestaan.

Ondanks de herkenning, is Daphne Deckers toch niet 'zo gewoon'.

Mijn conclusie over De zorgen zijn voor morgen

De zorgen zijn voor morgen is wat je noemt een aardig boekje. Het is vriendelijk en keurig, en je kunt er eigenlijk geen aanstoot aannemen. Het is als een neutraal gerecht zonder uitgesproken smaken. Dus als je een neutraal cadeautje zoekt, voor iemand die snel boos en beledigd is, dan is dit een prima boek.

De zorgen zijn voor morgen van Daphne Deckers kopen

De zorgen zijn voor morgen is voor 15 euro te koop bij bol.com of je lokale boekhandel.

Lees ook mijn review van Daphne Deckers boek Dubbel Zes.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *