The wife upstairs van Freida McFadden

the wife upstairs
De plot van The Wife Upstairs van Freida McFadden doet denken aan boeken als Rebecca van Daphne du Maurier of het verhaal van Jane Eyre.

Een jonge vrouw komt in een groot afgelegen huis, en krijgt daar te maken met haar de schaduw van haar voorgangster.

The Wife Upstairs

In The Wife Upstairs van Freida McFadden wordt Sylvia Robinson ingehuurd om te zorgen voor Victoria Barnett. Ooit had Victoria alles wat ze zich maar kon wensen: een liefhebbende man en een prachtige woonplek. Maar toen viel ze van de trap en brengt ze haar leven door in een rolstoel. Zelfs praten kan ze amper, en haar eten moet helemaal worden fijngemalen, want kauwen kan ze ook niet meer.

Wel heeft ze nog steeds een man die dol op haar is.

Sylvia heeft schulden en neemt daarom dit baantje aan

Het is Victoria's man die Sylvia inhuurt na een toevallige ontmoeting op straat. Sylvia heeft veel schulden overgehouden aan een periode dat ze in het ziekenhuis lag, en bijna geen geld. Hoewel ze een onheilspellend gevoel heeft bij deze baan neemt ze hem toch aan. Ze heeft weinig keus.

Eenmaal daar moet ze erg wennen aan het afgelegen huis, maar voelt medelijden met Victoria die als een soort zombie in een rolstoel haar dagen slijt.

Maaran lukt het Victora om Sylvia duidelijk te maken waar haar dagboek ligt, en dat ze wil dat Sylvia het leest.

Langzaam maar zeker ontdekt Sylvia meer over het leven van Victoria en haar man...

Mijn conclusie over The Wife Upstairs van Freida McFadden

The Wife Upstairs wordt omschreven als 'A twisted psychological thriller,' en dat klopt! In eerste instantie dacht ik alles al helemaal door te hebben. En in zekere zin zag ik een belangrijke plottwist inderdaad van verre aankomen. Maar het punt is: dat vond ik niet erg. Het was juist erg bevredigend dat mijn vermoeden klopte en het maakte het verhaal alleen maar leuker en spannender om te lezen.

Allemachtig, wat een plot twist!

Terwijl ik daar zelfingenomen zat te lezen en te denken hoe goed ik toch verhalen kan doorzien, kwam er ineens een plot twist die ik NIET had zien aankomen! Wauw! Geweldig.

Hoewel The Wife Upstairs niet altijd even logisch is, en sommige relaties oppervlakkig blijven evenals de motieven van de personages, is het toch een geweldig en spannend boek.

Ik heb er echt van genoten en raad dit boek van harte aan. Ik geef het een 8,5.

Praktische informatie over The Wife Upstairs

The Wife Upstairs is voor 40,99 te koop bij amazon.nl. Bij bol.com hebben ze hem niet, om een onduidelijke reden!

Lees ook mijn reviews van De Hulp van Freida McFadden en The Teacher van Freida McFadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *