Volg me van Joyce Spijker

volg me
Het boek Volg me van Joyce Spijker kwam ik tegen in de bibliotheek.

Ik nam het mee door de tekst op de cover:

'Welkom in de onlinewereld van influencers, waar alles kan en de waarheid niet bestaat.'

De wereld van de influencers vind ik fascinerend. Daarom leek dit boek mij wel wat.

Hieronder mijn review van Volg me.

Volg me: waar gaat het over?

Volg me gaat dus over de wereld van de influencers.  Het boek draait vooral om Claire, maar ook om Thomas en Joëlle.

Claire en Thomas

Claire is de succesvolle influencer en Thomas is eigenaar van het bureau Epic dat bemiddelt tussen bedrijven en influencers. Claire was zijn eerste influencer, en samen hebben ze van Epic een groot succes gemaakt.

Joëlle

Joëlle is een documentairemaakster in Volg me. Zij wil een documentaire maken over de wereld van influencers. Maar ze heeft een geheime agenda: ze houdt Epic namelijk verantwoordelijk voor het ongeluk van haar zusje. Ze vertelt Thomas dat ze een documentaire wil maken van Epic, maar eigenlijk wil ze de wereld van de influencers ontmaskeren.

Claire succesvol influencer maar doodongelukkig

Rode draad in Volg me vind ik toch wel Claire's problemen en desillusie met haar werk. Ze werkt zich een slag in de rondte, en heeft een ernstige eetstoornis ontwikkeld. Die resulteert uiteindelijk zelfs in een hartaanval.

Ondanks dat Claire meerdere keren aangeeft bij Thomas dat de werkdruk te hoog is, boekt hij toch steeds nieuwe afspraken voor haar. Thomas is gedreven en wil een succes maken van Epic. Bovendien geeft hij bakken met geld uit aan zijn luxueuze leefstijl en heeft dus geld nodig.

Volg me: elk hoofdstuk ander perspectief

De perspectieven van Claire, Thomas en Joëlle wisselen elkaar per hoofdstuk af. Er staat geen naam boven, dus je moet er als lezer zelf achterkomen met wie je te maken hebt bij een nieuwe hoofdstuk.

Mijn conclusie over Volg me

Ik vond Volg me een leuk boek omdat het over de wereld van influencers gaat, en die boeit mij wel. Tijdens het lezen dacht ik een paar keer:

'Waarom is Joyce Spijker niet net zo beroemd als Saskia Noort en Esther Verhoef? Volg mij is minstens zo goed als hun boeken, zo niet beter.'

Opzienbarend is Volg me van Joyce Spijker niet, maar als je net als ik influencers boeiend vind, dan zul je dit boek denk ik best leuk vinden. Het is prima geschikt voor een dagje op het strand.

Het einde vond ik een beetje stom: er is echt een soort grote climax die ik een beetje gekunsteld vond.

Op GoodReads krijgt Volg me 3,69 sterren van de maximaal 5. Ik sluit me daar bij aan.

Volg me kopen

Volg me is voor 12,50 te koop bij bol.com of je lokale boekhandel. Het boek is vriendelijk geprijsd! Maar het is dus ook beschikbaar in de bibliotheek.

volg me

Leestips

Bonuskind van Saskia Noort (zeker minder goed dan Volg me!)

Ibiza, de hemel en de hel van Sonja Bakker....

Lieve mama  van Esther Verhoef

Joyce heeft een website: joycespijker.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *