|

The Teacher van Freida McFadden

the teacher freida mcfadden

Eigenlijk had ik niet eens zoveel zin in The Teacher, het nieuwe boek van Freida McFadden.

Ik ken nu namelijk haar 'kunstje' wel.

Freida McFadden heeft namelijk een hele leuke en kenmerkende stijl. Er zitten bijvoorbeeld altijd een paar flinke plot twists in, en er zit humor in op een subtiele manier. Inmiddels heb ik geloof ik een stuk of vier van haar boeken gelezen, en ik vond het wel even best. Haar boeken zijn leuk, maar ergens ook telkens volgens hetzelfde principe.

Vandaar ga ik met enige tegenzin begon aan The Teacher.

Maar laat het maar aan Freida McFadden over om een verhaal te schrijven dat de aandacht pakt! Zelfs als onwillige lezer!

The Teacher: het verhaal

The Teacher gaat over Addie en Eve. Addie is een 16 jarige scholiere en Eve is haar wiskundedocent.

Addie

Addie wordt enorm gepest op school door een voorval met haar vorige wiskundedocent. Addie was betrapt terwijl ze door zijn tuin sloop, en van het een kwam het ander en haar oude wiskundedocent werd 'gecanceld' en verdacht van seksuele handelingen met Addie. Ondanks het feit dat Addie zei dat dit niet het geval was! De andere scholieren geven Addie de schuld, en niemand wil in haar buurt zijn op school. Sowieso heeft Addie geen makkelijk leven, want recent is haar vader thuis van de trap gevallen en daardoor overleden. Niet dat Addie daar om treurt, want haar vader was een agressieve dronkelap.

Eve

En dan is er Eve. Eve is getrouwd met de knappe en aantrekkelijke Nate die docent Engels is. Maar hoewel het van de buitenkant een mooi huwelijk lijkt, is Eve behoorlijk ongelukkig. Nate heeft totaal geen seksuele interesse meer in haar, en Eve heeft van narigheid zelfs een minnaar gevonden. Eve was erg gesteld op haar collega wiskunde docent, en is daarom niet bepaald dol op Addie.

Addie en Nate

Als haar Engelse docent Nate voor haar opkomt en haar aandacht geeft, weet Addie niet wat haar overkomt. Ze wordt dolverliefd op hem, en als hij haar vertelt dat ze zijn soulmate is, kan ze haar geluk niet op. Ze krijgen zelfs een affaire, die zich grotendeels afspeelt in een kamertje op school. Addie verliest zelfs haar maagdelijkheid aan Nate. Dat duurt overigens niet erg lang, maar Addie heeft van Nate begrepen dat het normaal is dat een vrijpartij zo kort duurt als je zo dol op elkaar bent als zij....

Maar dan ontdekt Eve de verhouding tussen Addie en Nate en escaleert de boel.

Ik ben blij te kunnen zeggen dat The Teacher een heel bevredigend einde heeft, waarmee ik als lezer helemaal instem. Ik sloeg mijn eReader met een tevreden gevoel dicht.

Wat maakt The Teacher de moeite waard?

Freida McFaddens schrijfstijl is gewoon heel goed en leuk. Vooral de manier waarop Addie en Nate naar de wereld kijken, en hoe Freida McFadden die zienswijze beschrijft is humoristisch. Zo verdedigt Nate zichzelf in gedachten dat hij dol is op jonge meisjes, dat hij 'ook maar een mens' is. En er is een voorval waarbij hij denkt aan 'Out damn spot,' uit MacBeth van Shakespeare, en zich bedenkt dat Addie de referentie waarschijnlijk niet zou kennen. Waarop Nate bedenkt dat hij de jongeren ook al Edgar Allen Poe geeft, en dat hij 'niet alles kan'.

De tweede reden dat ik The Teacher aanbeveel, is het verhaal. Ondanks het feit dat ik er niet zo'n zin in had, zat ik binnen een paar minuten helemaal in het verhaal. En dat verhaal is leuk en verrassend, zelfs al wist ik dat er plot twists in zouden zitten omdat ik Freida McFadden inmiddels een beetje ken.

Mijn conclusie over The Teacher

Net als haar andere boeken is The Teacher van Freida McFadden de moeite beslist waard. Het heeft alle kenmerken van Freida McFadden en dat is positief. Op GoodReads krijgt The Teacher een 4,10 en daar sluit ik mij graag bij aan.

The Teacher van Freida McFadden kopen

The Teacher van Freida McFadden is voor 11,50 te koop op amazon.nl. En dat is het boek zeker waard. Je vindt daar ook een inkijkexemplaar.

Freida McFadden Leestips

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *