The Stepdaughter van Georgina Cross

The Stepdaughter van Georgina Cross

The Stepdaughter van Georgina Cross is een boek waarbij ik echt geen idee had waar het verhaal naartoe zou gaan.

Normaliter heb ik bij een boek toch wel een gevoel of idee welke kant het opgaat, maar bij dit boek vond ik als lezer geen enkel houvast. En dat had ook wel iets! 

Ik was benieuwd waar Georgia Cross mij als lezer naartoe zou leiden!

The Stepdaughter van Georgina Cross

'She should have been safe with you,' staat er onheilspellend onder de titel The Stepdaughter op de cover. In The Stepdaughter verdwijnt de stiefdochter van Vanessa. Mia was een zwemtalent, en ging baantjes trekken in hun zwembad. Maar ineens is ze weg. Het lijkt wel alsof ze in rook is opgegaan.

En over rook gesproken: het huis van de buren gaat ondertussen in vlammen op. Vanessa is zelfs even afgeleid door de enorme brand in het huis naast hen, iets wat haar later verweten wordt vanwege Mia's verdwijning.

Vier perspectieven

Het verhaal van The Stepdaughter wordt verteld vanuit vier perspectieven:

  • Vanessa, de stiefmoeder
  • Mia, de stiefdochter
  • Julie, de buurvrouw
  • Detective Angela Blakey die Mia's verdwijning onderzoekt.
Ondanks het feit dat je dus een direct inkijkje in het perspectief van de hoofdrolspelers van The Stepdaughter krijgt, helpt dat nauwelijks om te begrijpen wat er gebeurd is. Want zelfs binnen het perspectief lijkt het alsof de hoofdrolspelers niet altijd eerlijk zijn. En dat is wonderlijk, want telkens als ik een perspectief las van één van hen dan had ik wel het gevoel dat ze oprecht waren.
In The Stepdaughter heb je als lezer dus te maken met onbetrouwbare vertellers en dat maakt het intrigerend.

De gebeurtenissen ontvouwen zich langzaam maar zeker

Langzaam maar zeker ontvouwt Georgina Cross het verleden en het heden. Je komt erachter hoe Vanessa haar man ontmoette, hoe hun huwelijk stand kwam, haar relatie met Mia etc. etc. En dan ontdek je ook dat het allemaal minder rooskleurig is, dan het leek. Ook vanuit het perspectief van de vertellers zelf.

Mijn conclusie over The Stepdaughter

The Stepdaughter was een fascinerend boek, omdat ik als lezer in ieder geval geen idee had hoe het zou aflopen. Ik vond het echt een verrassing.

Anticlimax

Daarom is het jammer om te moeten zeggen dat de ontknoping me eigenlijk tegenviel. Ik vond die een anticlimax. Na al die verrassingen, vond ik het verhaal over wat er nou eigenlijk gebeurd was een teleurstelling. 
Het was net alsof ik heel lang had staan kijken hoe iemand een overheerlijk, ingewikkeld gerecht stond klaar te maken, maar aan het eind blijkt het een simpele boterham met kaas te zijn.
Vanwege het enigszins suffe einde geef ik The Stepdaughter van Georgina Cross een 7,5.

Praktische informatie over The Stepdaughter van Georgina Cross

The Stepdaughter van Georgina Cross is voor 14,99 te koop bij bol.com. Je vindt daar ook een inkijkexemplaar! Je kunt het eerste hoofdstuk online lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *