Supermoeder valt van haar voetstuk

Supermoeder


Supermoeder is het vervolg op 'In bed', waarin de ik-figuur Quin (Q genoemd) zwanger is. Inmiddels is Q bevallen van een zoontje: Samuel. 

Supermoeder gaat over drie mensen die op een punt in hun leven staan waarin ze zich opnieuw moeten bezinnen. Quin en haar man Tom omdat ze vader en moeder zijn geworden en Jeanne (Quins zus) omdat ze haar studie maatschappelijk werk heeft afgerond. Samen brengen ze de zomer door in Connecticut. 

Supermoeder: de cover is leuk

Supermoeder ziet er zo leuk uit, met vrouwen achter buggy's, maar ik vond het een ontzettend saai boek en en heb het alleen maar uitgelezen omdat het een recensie-exemplaar was. Dit in tegenstelling tot succesvolle chicklitschrijfster Marion Keyes die in de 'blurb' zegt:

'Ik moest hardop lachen en kon het boek niet neerleggen voor ik het uit had.'

Persoonlijk had ik meer moeite het weer op te pakken. En ook de 'blurb' van Flair vond ik weinig geloofwaardig: 

'Heel erg grappig.' 

Supermoeder heeft alle ingrediënten voor chicklit

Toegegeven, Supermoeder bevat alle verplichte ingrediënten van een chicklitroman: succesvol yuppiestel verruilt New York voor het pittoreske Connecticut, en Singleton ontmoet de Ware, maar beseft het zelf niet. 
Maar deze ingrediënten zijn al zo vaak opgebakken en opgediend dat ze een slappe hap opleveren. En waar veel chicklit gered wordt door een flinke dosis ironie en humor is daar in Supermoeder geen sprake van. 
De karakters zijn stereotype en saai, evenals de verhaallijn. 

Wie is in vredesnaam Supermoeder?

En wie is in vredesnaam de Supermoeder uit de titel? Is het Q die worstelt met haar moederschap? Dan vind ik de oorspronkelijke titel 'Sleepless Nights' een stuk beter, want slapeloze nachten zijn er veel dankzij Q en Toms zoontje. 
Supermoeder
Misschien dat de echte diehard chicklitfan Supermoeder toch kan waarderen vanwege de juiste ingrediënten, ook al worden ze dan inspiratieloos opgediend. 
Maar wie niet van kliekjes houdt kan Supermoeder maar beter laten liggen waar het is: in de boekhandel.

Praktische informatie over Supermoeder

Supermoeder is voor 7,95 te koop bij bol.com  

Meer weten? 

Bezoek dan het Sarah Bilstons website.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *