Little Secrets van Jennifer Hillier

little secrets

Little Secrets van Jennifer Hillier is zo'n roman waarin één van de ergste dingen die je als moeder kan overkomen gebeurt:

Je kind kwijtraken op een drukke plek!

Dat gebeurt Marin.

Little Secrets van Jennifer Hillier: het verhaal

Marin heeft een goed leven. Samen met haar man Derek woont ze in één van de betere wijken van Londen, en is de eigenaresse van een reeks succesvolle kapsalons.

Op een dag is Marin met haar zoontje Sebastian op een drukbezochte markt, vlak voor Kerstmis. Ze houdt hem goed in de gaten, maar er is één kort moment waarop ze is afgeleid, en het volgende moment is Sebastian weg.

Na een wanhopige zoektocht over de markt, zien ze op beveiligingscamera's dat Sebastian is meegenomen door iemand die zich heeft verkleed als Kerstman.

Een jaar later is Sebastian nog steeds zoek

Een jaar later is Sebastian nog steeds niet gevonden, en gaat Marin gebukt onder verdriet en schuldgevoel. Ze heeft zelfs een zelfmoordpoging gedaan. Ze bezoekt een hulpgroep met andere ouders waarvan ook een kind vermist is, en bezoekt een psycholoog, maar het helpt allemaal nauwelijks.

Haar relatie met haar man Derek is ook enorm verslechterd.

Overspel en huurmoordenaar

Omdat Marin blijft hopen dat Sebastian gevonden zal worden, heeft ze een privédectective ingeschakeld. Maar die ontdekt iets wat niets met Sebastian te maken heeft, namelijk dat Derek een affaire heeft met een jong meisje.

Marin voelt zich verraden en absoluut woedend. Op het meisje. Ze gaat zelfs zo ver dat ze een huurmoordenaar inschakelt om haar te vermoorden.

Ondertussen leer je als lezer ook de vrouw kennen waarmee Derek overspel pleegt, en wisselt soms het perspectief tussen Marin en Dereks minnares.

De ontknoping van Little Secrets is verrassend, maar bevredigend.

Jennifer Hillier over haar eigen boek

In onderstaand filmpje praat Jennifer Hillier over Little Secrets.

Mijn conclusie over Little Secrets

Little Secrets is een spannende psychologische thriller, die draait om Marin en ook enigszins om de minnares van haar man. Bijzonder vond ik dat beide dames beslist niet altijd even sympathiek zijn.

Het is wat je noemt een persoonlijke thriller: het draait allemaal om emoties. Verwacht geen detective-werk of politieke complotten.

Hoewel ik het einde ongeveer had geraden, vond ik het toch goed gevonden.

Al met al geef ik Little Secrets een 7,5.

Praktische informatie over Little Secrets

Little Secrets is voor 16,95 te koop bij bol.com. Het boek is op het moment van schrijven van deze post alleen beschikbaar in het Engels. Het is de zesde psychologische thriller van Jennifer Hillier.

Het boek is beschikbaar met twee verschillende covers. De cover bovenaan deze post, en onderstaande:

little secrets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *